Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tattariletut ja muhammaratahna

Pienet tattariletut päällystetään Lähi-idän muhevalla paprikatahnalla eli muhammaralla sekä paistetuilla omenoilla. Tarjoa tattarilettuja esimerkiksi illanistujaisten suolaisina suupaloina.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Tattariletut:

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl mantelijuomaa tai maitoa
  • 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sulatettua voita

Paistamiseen:

  • voita

Muhammaratahna:

  • noin 350 g paahdettuja punaisia tai keltaisia säilykepaprikoita (lasipurkissa säilykehyllyssä)
  • 150 g saksanpähkinöitä
  • ½ dl mantelijauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl harissatahnaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • 2 kotimaista omenaa
  • 1 rkl voita
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Vatkaa munat. Lisää taikinaan puolet nesteestä sekä kuivat aineet. Vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu nesteestä ja sulatettu rasva. Turvota taikinaa jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

2. Valuta paprikat liemestä ja soseuta loppujen ainesten kanssa. Paista taikinasta lettuja voissa pannulla.

3. Pese ja viipaloi omenat. Kuumenna rasva pannulla ja pyöräytä omenaviipaleet kuumassa rasvassa. Nosta pannu jäähtymään.

4. Nostele letuille tahnaa ja paistettua omenaa. Koristele rouhitulla mustapippurilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/18.

Blinit sopivat talven juhliin:

mäti-kampasimpukkablinit

Mäti-kampasimpukka-blinit

helpot blinit

Helpot blinit

blinipiirakka
© Tiina Rantanen

Blonditiinan blinipiirakka

Anna.fi: Gluteenittomat blinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tattariletut ja muhammaratahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.