Valmistusohje
Tattariuunipuuro ja puolukkamehukeitto tehdään helposti näin:
1. Voitele 1,5 l uunivuoka ja mittaa suurimot vuokaan. Lisää joukkoon vesi, maito ja mausteet.
2. Kypsennä puuro 175-asteisessa uunissa noin kahden tunnin ajan tai kunnes puuro on kiinteää ja saanut hieman väriä.
3. Valmista mehukeitto. Kuumenna kattilassa mehu ja mausta sokerilla. Sekoita suurus ja lisää ohuena nauhana kuumaan mehuun. Sekoita ja anna kiisselin pulpahtaa. Nosta jäähtymään. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
4. Nauti puuro sellaisenaan tai seuraavana päivänä voissa paistettuna mehukeiton kanssa.
Katso myös: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä teet puurosta suussa sulavan
Katso myös Anna.fi/ruoka: Omenaninen uunipuuro
Keskustelu
Irrallisen (uuni)puuron tattarista saa käyttämällä ryynejä ja nestettä 1:2 eli 1 litra nestettä ja 1/2 litraa tattaria (tai korkeintaan 1:3 jos haluaa ”vetisemmän” tuloksen). Ja nimenomaan TUMMAA eli paahdettua tattaria. Vihreästä paahtamattomasta tattarista tullee ikävää, kittimästä puuroa!
Kommentoi juttua: Tattariuunipuuro ja puolukkamehukeittoa