
Tattariuunipuuro ja puolukkamehukeittoa
Tattariuunipuuro ja puolukkamehukeitto aloittaa aamun maukkaasti. Hidas haudutus takaa suussa sulavan maun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Tattariuunpuuro:
- 2 ½ dl kokonaisia tattarisuurimoita
- 5 dl vettä
- 5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- Vuokaan voinokareita
Puolukkamehukeitto:
- 1 l vahvaa puolukkamehua
- 1 dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoja +
- 4 rkl vettä
Valmistusohje
Tattariuunipuuro ja puolukkamehukeitto tehdään helposti näin:
1. Voitele 1,5 l uunivuoka ja mittaa suurimot vuokaan. Lisää joukkoon vesi, maito ja mausteet. 2. Kypsennä puuro 175-asteisessa uunissa noin kahden tunnin ajan tai kunnes puuro on kiinteää ja saanut hieman väriä. 3. Valmista mehukeitto. Kuumenna kattilassa mehu ja mausta sokerilla. Sekoita suurus ja lisää ohuena nauhana kuumaan mehuun. Sekoita ja anna kiisselin pulpahtaa. Nosta jäähtymään. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. 4. Nauti puuro sellaisenaan tai seuraavana päivänä voissa paistettuna mehukeiton kanssa.
Katso myös: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä teet puurosta suussa sulavan
Katso myös Anna.fi/ruoka: Omenaninen uunipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tattariuunipuuro ja puolukkamehukeittoa
Irrallisen (uuni)puuron tattarista saa käyttämällä ryynejä ja nestettä 1:2 eli 1 litra nestettä ja 1/2 litraa tattaria (tai korkeintaan 1:3 jos haluaa ”vetisemmän” tuloksen). Ja nimenomaan TUMMAA eli paahdettua tattaria. Vihreästä paahtamattomasta tattarista tullee ikävää, kittimästä puuroa!