1. Puhdista ja kuutioi 200 grammaa tatteja. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä erottuva neste on haihtunut. Lisää teelusikallinen oliiviöljyä ja raasta sekaan valkosipulinkynsi. Kuumenna hetki ja ota pannu pois liedeltä. Soseuta sienet sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
2. Sekoita puoli desilitraa hienonnettua persiljaa ja tattisose 75 grammaan pehmeää voira. Mausta 1/4 teelusikallisella mustapippuria, 1/4 teelusikallisella suolaa ja kahdella teelusikallisella sitruunamehua.
3. Ota puolikas patonki. Leikkaa patongista reilun sentin viipaleita. Levitä viipaleet uunipellille, sivele oliiviöljyllä ja paahda 200 asteessa 5 minuuttia.
4. Levitä sienivoi vähän jäähtyneille leiville. Koristele tatticrostini halutessasi ohuilla tattiviipaleilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2022.
Lue myös: Tatit ovat ruokasienten aatelistoa – näin tunnistat tatit helposti!
Lue myös Anna.fi: Herkkutatti on sienten aatelia – näin tatit kannattaa käsitellä, säilöä ja valmistaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tatticrostini