Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tatticrostini

Tatticrostini sulaa suuhun ja hurmaa juhlien alkupalana tai pikkusyötävänä. Crostinia varten tehdään tattivoi tuoreista tateista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Tatticrostini

  • 200 g tatteja
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 75 g pehmeää voita
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ patonki
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Tatticrostini tehdään helposti näin:

1. Puhdista ja kuutioi 200 grammaa tatteja. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä erottuva neste on haihtunut. Lisää teelusikallinen oliiviöljyä ja raasta sekaan valkosipulinkynsi. Kuumenna hetki ja ota pannu pois liedeltä. Soseuta sienet sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

2. Sekoita puoli desilitraa hienonnettua persiljaa ja tattisose 75 grammaan pehmeää voira. Mausta 1/4 teelusikallisella mustapippuria, 1/4 teelusikallisella suolaa ja kahdella teelusikallisella sitruunamehua.

3. Ota puolikas patonki. Leikkaa patongista reilun sentin viipaleita. Levitä viipaleet uunipellille, sivele oliiviöljyllä ja paahda 200 asteessa 5 minuuttia.

4. Levitä sienivoi vähän jäähtyneille leiville. Koristele tatticrostini halutessasi ohuilla tattiviipaleilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2022.

Lue myös: Tatit ovat ruokasienten aatelistoa – näin tunnistat tatit helposti!

Lue myös Anna.fi: Herkkutatti on sienten aatelia – näin tatit kannattaa käsitellä, säilöä ja valmistaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tatticrostini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.