Tattikastike
Tattikastike maistuu liha- ja kalaruokien kastikkeena ja pastan kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Tattikastike
- 1 l silputtuja tatteja
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl voita
- 1 kpl sipuli tai pala salaattisipulia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä tai kasvislientä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl paprikaa
- 2 rkl smetanaa tai kermaa
- 1 ripaus mustapippurirouhetta
- silputtua sipulinvartta tai ruohosipulia
Koristeeksi
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Tattikastike tehdään näin:
Tattikastike syntyy noin 30 minuutissa.
1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Hauduta tatit öljyn ja voin seoksessa. Lisää sipulisilppu edelleen hauduttaen.
3. Sekoita tattien ja sipulien joukkoon jauhot ja neste. Keihauta kastike tasaiseksi. Lisää mausteet.
4. Anna kastikkeen muhia 5-10 minuuttia. Mausta lopuksi vihersipulilla ja lehtipersiljalla. Tarjoa tattikastike liha-ja kalaruokien tai pastan kanssa.
Katso myös: Tatit ovat ruokasienten aatelistoa – näin tunnistat tatit helposti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tatti-pekonipasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tattikastike