Reseptit
Vappu keittiössä - avatar

Vappu keittiössä

Kiitos

Täydelliset laskiaispullat Vappu Pimiän tapaan

Vapun pullaohje on perinteinen isoäidin ohje, jossa voissa ei ole säästelty. Pikkupullat sopivat loistavasti laskiaispulliksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pullataikina

5 dl punaista täysmaitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
12-15 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita

Pullan päälle

1 kananmuna
raesokeria

Täyte

1 pötkö mantelimassaa
2 dl hilloa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Valmistusohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita kevyesti.
  2. Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Aloita alustus. Vaivaa taikinaa käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen.
  3. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä vehnäjauhoja, jos tuntuu, että taikina on liian löysää. Pullataikinasta ei saa tulla liian kova, taikinan kuuluukin jäädä vähän löysäksi.
  4. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  6. Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa ja leikkaa taikina kämmenen kokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä kauniita pullia. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota vielä puolisen tuntia.
  7. Voitele pullat kananmunalla ja koristele halutessasi raesokerilla.
  8. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
  9. Anna jäähtyä.
  10. Leikkaa pullat halki ja täytä ne oman maun mukaan mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täydelliset laskiaispullat Vappu Pimiän tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X