Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappu Pimiän laskiaispullat

Vappu Pimiän laskiaispullat on perinteinen isoäidin ohje, jossa voissa ei ole säästelty. Pikkupullat sopivat loistavasti laskiaispulliksi.

Ainekset

Pullataikina

  • 5 dl punaista täysmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 12-15 dl vehnäjauhoja
  • 200 g pehmeää voita

Pullan päälle

  • 1 kananmuna
  • raesokeria

Täyte

  • 1 pötkö mantelimassaa
  • 2 dl hilloa
  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Valmistusohje

Vappu Pimiän laskiaispullat leivotaan helposti näin:

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita kevyesti.
  2. Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Aloita alustus. Vaivaa taikinaa käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen.
  3. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä vehnäjauhoja, jos tuntuu, että taikina on liian löysää. Pullataikinasta ei saa tulla liian kova, taikinan kuuluukin jäädä vähän löysäksi.
  4. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  6. Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa ja leikkaa taikina kämmenen kokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä kauniita pullia. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota vielä puolisen tuntia.
  7. Voitele pullat kananmunalla ja koristele halutessasi raesokerilla.
  8. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
  9. Anna jäähtyä.
  10. Leikkaa pullat halki ja täytä ne oman maun mukaan mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän laskiaispullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.