Vappu Pimiän laskiaispullat
Vappu Pimiän laskiaispullat on perinteinen isoäidin ohje, jossa voissa ei ole säästelty. Pikkupullat sopivat loistavasti laskiaispulliksi.
Ainekset
Pullataikina
- 5 dl punaista täysmaitoa
- 50 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 2 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl jauhettua kardemummaa
- 12-15 dl vehnäjauhoja
- 200 g pehmeää voita
Pullan päälle
- 1 kananmuna
- raesokeria
Täyte
- 1 pötkö mantelimassaa
- 2 dl hilloa
- 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
Valmistusohje
Vappu Pimiän laskiaispullat leivotaan helposti näin:
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita kevyesti.
- Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Aloita alustus. Vaivaa taikinaa käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen.
- Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä vehnäjauhoja, jos tuntuu, että taikina on liian löysää. Pullataikinasta ei saa tulla liian kova, taikinan kuuluukin jäädä vähän löysäksi.
- Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa ja leikkaa taikina kämmenen kokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä kauniita pullia. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota vielä puolisen tuntia.
- Voitele pullat kananmunalla ja koristele halutessasi raesokerilla.
- Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
- Anna jäähtyä.
- Leikkaa pullat halki ja täytä ne oman maun mukaan mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappu Pimiän laskiaispullat