Reseptit
Kiitos

Täytekakku puolessa tunnissa

Ainekset

Lisää kauppalistalle
pohja:
50 g margariinia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta

täyte:

0.5 l mansikkasurvosta

päälle:

2 dl kermaa
0.5 l mansikoita

Valmistusohje

  1. Sulata margariini (sulatusteholla 1 minuutti). Sulata sen jälkeen täytteeksi tuleva esimerkiksi pakastettu mansikkasurvos (täysteholla noin 2 minuuttia). Tällöin survos jää osittain jäiseksi ja jäähdyttää täytettävän kakun nopeasti.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt margariini, huoneenlämpöinen vesi ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  3. Vuoraa uuninkestävä lasivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä täydellä teholla 5-6 minuuttia, kunnes kakku on kypsä eli on pinnaltaan kuiva ja irtoaa vuoan reunoista. Kakku jää keltaiseksi, sillä mikroaallot eivät ruskista. Kypsennysajaksi kannattaa ensin valita mieluummin liian lyhyt kuin pitkä aika, sillä ylikypsä kakku kuivuu ja jo minuutinkin liian pitkä kypsennys muuttaa kakkupohjan korppumaiseksi.
  4. Halkaise kakku ja levitä vielä lämpimille kakkulevyille mansikkasurvosta. Levitä kakun päälle kermavaahtoa ja koristele mansikoilla tai tarjoa kermavaahto ja mansikat erikseen.

Avainsanat

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täytekakku puolessa tunnissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X