Täyteläinen punajuurilaatikko
Täyteläinen punajuurilaatikko saa pehmeyttä ja makua vuohenjuustosta ja rouheaa rakennetta ohrasuurimoista. Voit kokeilla vuohenjuuston tilalla myös sinihomejuustorouhetta tai piparjuurituorejuustoa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Täyteläinen punajuurilaatikko eli punajuurivuoka:
- 500 g punajuuria
- 2 rkl voita tai rypsiöljyä
- 2 punasipulia
- 2 dl rouhittuja ohrasuurimoita
- noin 5 dl vettä
- 1 rkl kasvisfondia tai kasvisliemikuutio
- rouhittua mustapippuria
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa, sinihomejuustomurua (esimerkiksi aurajuustoa) tai piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
- ½ dl kermaa
Valmistusohje
Punajuurilaatikko eli punajuurivuoka tehdään näin:
1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja silppua sipulit. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta fondilla tai liemikuutiolla.
2. Kuumenna rasva paistokasarissa ja lisää joukkoon sipulisilppu. Kuullota sipulit ja lisää joukkoon ohrasuurimot ja punajuuriraaste. Lisää vähitellen kasvis- tai kanalientä. Kypsennä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä välillä nestettä lisäten ja sekoitellen.
3. Lisää lopuksi juusto (esimerkiksi vuohenjuusto tai sinihomejuusto, kuten aurajuusto), kerma ja pippuri. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin ja kypsennä punajuurilaatikko 150-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia.
Vinkki: Punajuuri muuntuu moneksi – ohjeet hummukselle, pyöryköille, vohveleille + muille herkuille
Lue myös Anna.fi: Punajuuri-jauhelihalaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täyteläinen punajuurilaatikko
Todella hyvää ja terveellistä ruokaa 😋
Ei onnistunut minulta tämän ruuan tekeminen.
S-kaupasta sai kahden punajuuren pakkauksessa kypsiä punajuuria. Siitäoli helppo tehdä vastaava paistos. Minä en laittanut suurimoita ollenkaan.
Täysin kelvoton resepti.olisi lupaava, mutta mainokset estävät valmistusohjeen lukemisen
Todella hankala avata valmistusohje mainoksen takia 🙁