Täyteläinen punssiluumutorttu

Täyteläinen punssiluumutorttu 

60+
min
6 annosta
yli 60 min
Nämä aikusten makuun olevat leivonnaiset ovat täydellinen valinta jouluiseen kahvipöytään. Täytteessä on punssissa marinoituja luumuja sekä täyteläistä mascarponejuustoa.

Ainekset

Luumut:

200 g kuivattuja luumuja
2 dl punssia

Taikina:

100 g mantelimassaa
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

marinoidut luumut
250 g mascarponejuustoa
1 rkl punssilientä
2 tl maissijauhoja
1 kananmuna

Pinnalle:

kanelia

Valmistusohje

1. Pane luumut maustumaan punssiin edellisenä päivänä.
2. Mittaa taikina­ainekset monitoimi­ koneeseen ja pyöräytä taikinapallok­ si. Anna taikinan levähtää jääkaapis­ sa noin 20 minuuttia. Kaada luumut valumaan siivilään. Säästä punssi­ liemi ja käytä se vaikka glögissä tai jäätelön kastikkeena. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Painele taikina piirakkavuokaan tai pieniin tartalettivuokiin. Lado luumut vuokaan ja esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

4. Sekoita mascarpone ja muut täy­ teainekset. Lusikoi seos vuokaan ja jatka paistamista 20 minuuttia, pik­ kuvuokia 10 minuuttia. Irrota tarta­ letit vuoista jäähtyneinä, piirakan voi tarjota vuoasta.

Vinkki: Luumut voi marinoida myös alkoholittomassa liemessä. Kiehuta 2 dl vettä, 1 dl ruokosokeria, 1 rkl sitruunamehua ja kanelitanko. Kaada luumut joukkoon maustumaan.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Luumut sopivat joulun leivonnaisiin:

punssi-luumupiirakka

Punssi-luumupiirakka

luumupiirakka ilman uunia

Luumupiirakka ilman uunia

Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku

Ruoka.fi: Puolalainen luumu-marenkikakku

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
14.11.2017
Marja Malinen
Kristiina Kurronen / Otavamediar