Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattikeitto

Tomaattikeitto on juhla- ja arkiruokapöydän katseenvangitsija, kun asetat keittokattilan viereen komeat yrttipuskat. Niistä on lupa napata makua tomaattikeiton sekaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaattikeitto

  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 prk (á 400 g) kuorittuja tomaatteja
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
  • ¼ tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Tomaattikeitto valmistuu näin.

1. Kuori ja pieni sipulit ja valkosipuli. Kuullota ne kevyesti öljyssä.

2.Lisää kattilaan tomaatit liemineen. Lisää vesi.

3. Lisää tomaattikeittoon suola, pippuri ja kuiva basilika.

4.Hauduta keittoa noin 20 minuuttia.

5. Soseuta tomaattikeitto ja kääntele joukkoon tuore basilika.Koristele keitto muutamalla basilikan oksalla. Tarjoillaan lämpimän leivän kanssa.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 8/17.

Maista myös näitä keittoja:

tomaatti-pastakeitto

Tomaatti-pastakeitto

paahdettu tomaattikeitto

Paahdettu tomaattikeitto

Mausteinen tomaattikeitto

Mausteinen tomaattikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.