Täytetty foccaccialeipä
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 3 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 2.5 dl mannasuurimoita
- 1 tl merisuolaa
- 4½ - 5½ dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl oliiviöljyä
paprikatäyte:
- 3 paprikaa (2 punaista ja 1 keltainen)
- 2-3 valkosipulinkynttä
- kourallinen tuoretta persiljaa tai 1 tl kuivattua timjamia
- oliiviöljyä
pestotäyte:
- 50 g valkosipulituorejuustoa
- 2-3 rkl pestokastiketta
- 3 tomaattia
pinnalle:
- 2 rkl oliiviöljyä
- merisuolahiutaleita
Valmistusohje
- valmistusaika 1,5-2 tuntia
- Sekoita kuivahiiva lämpimään (42 astetta) veteen. Lisää suola ja mannaryynit. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja lisää loppuvaiheessa oliiviöljy. Vaivaa taikinaa käsin vähintään 10 minuuttia. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Huuhdo paprikat ja poista siemenkota. Halkaise paprikat kuuteen osaan. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla ja paista paprikoita sekä pieneksi silputtuja valkosipulinkynsiä miedolla lämmöllä, kunnes paprikat pehmenevät. Jos käytät kuivattua timjamia, lisää myös se paprikoiden joukkoon paistumaan. Mausta paprikat lopuksi tuoreella persiljasilpulla.
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja pesto. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
- Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kauli ensimmäinen osa pyöreähköksi levyksi, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä päälle pestotäyte. Jätä reunoista muutama sentti täyttämättä. Levitä tomaattiviipaleet pestotäytteen päälle.
- Kauli toinen osa taikinasta ja aseta ensimmäisen päälle uunipellille. Levitä paprikatäyte taikinan päälle.
- Kauli viimeinen osa taikinasta hieman suuremmaksi levyksi kuin edelliset ja aseta leivän kanneksi. Käännä reunojen ylimääräinen taikinaleivän alle siististi. Pistele pinta haarukalla, pirskottele oliiviöljyä ja ripottele merisuolahiutaleita.
- Paista leipää 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna leivän jäähtyä. Pakkaa kokonaisena tai paloissa folioon ja ota retkelle mukaan. Leipä säilyy pitkään tuoreena, sen voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täytetty foccaccialeipä