Reseptit
30-60 min
4

Täytetty lohi ja raikas salaatti

Saat lohen ihan uudelle tasolle, kun täytät sen aurinkotomaatti­-pinaatti­-fetatäyt­teellä. Lohi mehe­vöityy uunissa eikä kaipaa rinnal­leen muuta kuin raikkaan salaa­tin. Lisää suolaa varovasti, sillä aurinkokuivatuissa tomaatissa ja fetassa on jo suolaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lohi:

4 x 200 g:n lohipalaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

2 dl suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia
60 g babypinaattia
10 lehteä tuoretta basilikaa
100 g kevytfetajuustoa
1/2 dl pinjansiemeniä

Lisukesalaatti:

1 ruukku rapeaa salaattia
1/2 ruukkua rucolaa
250 g kirsikkatomaattia
2 rkl öljyä
1/4 tl suolaa

Lisäksi:

sitruunaa

Valmistusohje

1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja kuivaa vielä loput öljyt talouspaperilla pois.

2. Kuullota tomaatteja miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Lisää pinaatti sekä basilika ja kuullota vielä noin 3 minuuttia. Ota pois liedeltä ja lisää murusteltu fetajuusto ja pinjansiemenet.

3. Nypi lohesta ruodot pois ja fileoi nahka irti. Leikkaa lohi annospaloiksi lohen paksusta päästä. Leikkaa lohi keskeltä auki, melkein toiseen reunaan asti, jätä toinen reuna kiinni.

4. Avaa lohi auki, lusikoi täytettä väliin ja laita kansi kiinni. Laita täytetyt lohipalat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele lohen pinnalle suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

5. Tee salaatti. Pese salaatit ja halkaise tomaatit. Sekoita joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Tarjoa täytetty lohi salaatin ja sitruunalohkojen kanssa.

Annos täytettyä lohta ja raikasta salaattia sisältää 640kcal.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 01/19.

Lisää maukkaita lohiruokia:

lohi piccata

Lohi piccata

cape malay -lohi ja mango-avokadosalsa

Cape malay -lohi

kuorrutettuja lohimedaljonkeja leikkuulaudalla

Kuorrutetut lohimedaljongit

Anna.fi: Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täytetty lohi ja raikas salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X