Reseptit

Täytetyt broileripaprikat mikrossa

Ainekset

  • 4-8 paprikaa
  • 1 sipuli
  • valkosipulia
  • 1 voita, margariinia tai öljyä

täyte:

  • 400–500 g kypsää broileria
  • 1–2 kananmunaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • valkopippuria
  • 1–2 tl currya
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 2–3 dl keitettyä riisiä (150 g)
  • 50–75 g porkkanaraastetta (1 porkkana)
  • basilikaa tai oreganoa

Valmistusohje

Täytetyt broileripaprikat mikrossa
  1. Leikkaa paprikoiden kantaosasta hattu. Poista kaikki siemenet, huuhtele paprikat ja aseta mikrovuokaan renkaan muotoon. Laita joka paprikaan 1 rkl vettä, nosta hatut paikoilleen ja kypsennä täydellä teholla (850 W) 6-8 minuuttia. Kaada vesi pois.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet vähässä rasvassa mikrossa täydellä teholla noin 5 minuuttia.
  3. Sekoita luuton, nahaton, pieniksi kuutioiksi leikattu grillattu tai paistettu broileri, keitetty riisi, porkkanaraaste, kananmuna, mausteet ja tilkka vettä. Tarkista maku.
  4. Täytä paprikat, peitä hatuilla ja peitä vuoka kannella. Kuumenna täydellä teholla noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys välillä. Tarjoa kevyenä lounaana tai vieraille illanistujaisissa salaatin kera. Lopun täytteestä voi kypsentää pienissä vuoissa niille, jotka eivät halua syödä paprikaa.
  • Sari Nieminen, Kausala

Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt broileripaprikat mikrossa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.