Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetyt kesäkurpitsan kukat

Kesäkurpitsan kukka on kaunis sekä maukas. Satoisa kesäkurpitsa antaa paljon satoa, joten osan kukista voi hyvällä omallatunnolla syödä. Italialaiseen tapaan friteerattuna ja täytettynä ne ovat todellista herkkua. 

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Täytetyt kesäkurpitsan kukat

  • 8 kesäkurpitsankukkaa

Täytetyt kesäkurpitsan kukat, ricottatäyte

  • 100 g ricottajuustoa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa tai minttua
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • ¼ tl suolaa

Täytetyt kesäkurpitsan kukat, friteeraustaikina 

  • 2 dl olutta (raikkaat sitruksella maustetut souroluet toimivat tässä hyvin)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa

Täytetyt kesäkurpitsan kukat, uppopaistaminen

  • 1 l auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

Täytetyt kesäkurpitsan kukat uppopaistetaan helposti näin:

  1. Jätä kesäkurpitsan kukkiin vähän vartta. Niitä on helpompi käsitellä. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja täytä kukat ricottajuustoseoksella.
  2. Sekoita friteeraustaikinan ainekset keskenään. Dippaa kukat taikinaan niin, että ne kukka peittyy hyvin taikinaan.
  3. Kuumenna öljy valurautaisessa kasarissa tai padassa 180 asteeseen. Mittaa lämpötila keittiömittarilla. Nosta kukat kuumaan öljyyn tirisemään ja käännä kerran paistamisen aikana. Nosta kuuma friteerattu kukka talouspaperin päälle valumaan reikäkauhalla.
  4. Syö täytetyt kesäkurpitsan kukat lämpiminä mahdollisimman nopeasti paistamisen jälkeen.
  5. Friteeratut kesäkurpitsan kukat toimivat mainiona alkupalana tai aperitiivin kera tarjottuna. Raikkaat kuohuviinit ja roseeviinit sopivat kukkien kanssa juotavaksi.

Lue myös: Kesäkurpitsa-halloumipihvit valmistuvat vain kuudesta raaka-aineesta!

Lue myös Anna.fi: Täytetyt kesäkurpitsankukat mangoldipedillä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt kesäkurpitsan kukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.