Täytetyt kesäkurpitsan kukat
Kesäkurpitsan kukka on kaunis sekä maukas. Satoisa kesäkurpitsa antaa paljon satoa, joten osan kukista voi hyvällä omallatunnolla syödä. Italialaiseen tapaan friteerattuna ja täytettynä ne ovat todellista herkkua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Täytetyt kesäkurpitsan kukat
- 8 kesäkurpitsankukkaa
Täytetyt kesäkurpitsan kukat, ricottatäyte
- 100 g ricottajuustoa
- 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa tai minttua
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- ¼ tl suolaa
Täytetyt kesäkurpitsan kukat, friteeraustaikina
- 2 dl olutta (raikkaat sitruksella maustetut souroluet toimivat tässä hyvin)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
Täytetyt kesäkurpitsan kukat, uppopaistaminen
- 1 l auringonkukkaöljyä
Valmistusohje
Täytetyt kesäkurpitsan kukat uppopaistetaan helposti näin:
- Jätä kesäkurpitsan kukkiin vähän vartta. Niitä on helpompi käsitellä. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja täytä kukat ricottajuustoseoksella.
- Sekoita friteeraustaikinan ainekset keskenään. Dippaa kukat taikinaan niin, että ne kukka peittyy hyvin taikinaan.
- Kuumenna öljy valurautaisessa kasarissa tai padassa 180 asteeseen. Mittaa lämpötila keittiömittarilla. Nosta kukat kuumaan öljyyn tirisemään ja käännä kerran paistamisen aikana. Nosta kuuma friteerattu kukka talouspaperin päälle valumaan reikäkauhalla.
- Syö täytetyt kesäkurpitsan kukat lämpiminä mahdollisimman nopeasti paistamisen jälkeen.
- Friteeratut kesäkurpitsan kukat toimivat mainiona alkupalana tai aperitiivin kera tarjottuna. Raikkaat kuohuviinit ja roseeviinit sopivat kukkien kanssa juotavaksi.
Lue myös: Kesäkurpitsa-halloumipihvit valmistuvat vain kuudesta raaka-aineesta!
Lue myös Anna.fi: Täytetyt kesäkurpitsankukat mangoldipedillä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täytetyt kesäkurpitsan kukat