Reseptit

Täytetyt kyyhkyt uunipadassa

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 kyyhkyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 170 g pekonia tai silavaa

Täyte

  • 1-2 hapanta omenaa
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • voita
  • pekonia

Pataan

  • 3 dl valkoviiniä tai kevyttä punaviiniä tai riistalientä
  • kanelitanko
  • 4 neilikkaa
  • 1 tähtianis
  • 1 tl suolaa
  • rouhitua mustapippuria
  • 1 rkl ruokosokeria
  • juureslohkoja

Valmistusohje

Täytetyt kyyhkyt uunipadassa

1. Puhdista linnut. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiedo pekoni- tai silavaviipaleita ympärille. Silppua täytteeseen loput pekoniviipaleet.

2. Silppua täyteainekset. Ruskista sipuli ja valkosipuli voi-pekoni-seoksessa. Lisää hedelmät ja kuumenna. Täytä linnut seoksella. Sido linnut ja ruskista kääröt padassa.

3. Lisää viini, mausteet ja lohkotut juurekset. Hauduta noin 15 minuuttia. Tarjoa täytetyt kyyhkyt paahdettujen uunijuuresten kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt kyyhkyt uunipadassa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.