Täytetyt kyyhkyt uunipadassa
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 4 kyyhkyä
- suolaa
- valkopippuria
- 170 g pekonia tai silavaa
Täyte
- 1-2 hapanta omenaa
- 10 kuivattua aprikoosia
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- voita
- pekonia
Pataan
- 3 dl valkoviiniä tai kevyttä punaviiniä tai riistalientä
- kanelitanko
- 4 neilikkaa
- 1 tähtianis
- 1 tl suolaa
- rouhitua mustapippuria
- 1 rkl ruokosokeria
- juureslohkoja
Valmistusohje
1. Puhdista linnut. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiedo pekoni- tai silavaviipaleita ympärille. Silppua täytteeseen loput pekoniviipaleet.
2. Silppua täyteainekset. Ruskista sipuli ja valkosipuli voi-pekoni-seoksessa. Lisää hedelmät ja kuumenna. Täytä linnut seoksella. Sido linnut ja ruskista kääröt padassa.
3. Lisää viini, mausteet ja lohkotut juurekset. Hauduta noin 15 minuuttia. Tarjoa täytetyt kyyhkyt paahdettujen uunijuuresten kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täytetyt kyyhkyt uunipadassa