Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetyt paprikat

Nämä paprikat täytetään herkkusienillä, omenalla, suolakurkulla ja ranskankermalla. Juustokuorrutus syntyy sinihomejuustomuruista ja juustoraasteesta. Tämän reseptin on antanut Kotiliedelle musiikin maisteri, kanttori ja kuoronjohtaja Samuli Korkalainen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Täytetyt paprikat:

  • 2 kpl eriväristä paprikaa
  • öljyä
  • 1 kpl iso sipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • puolikas hapahko omena
  • puolikas suolakurkku
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl soijakastiketta
  • currya
  • cayennepippuria
  • suolaa
  • 1 dl sinihomejuustomuruja
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Täytetyt paprikat tehdään näin helposti ja nopeasti.

  1. Koverra paprikat ja leikkaa pystysuunnassa kahtia, näin tulee isompi täyttöaukko.
  2. Silppua sipulit ja sienet. Kuutioi omena ja suolakurkku. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää joukkoon sienet, omena ja suolakurkku. Anna ainesten kypsyä hiljalleen.
  3. Lisää joukkoon ranskankerma ja loraus soijakastiketta. Mausta reippaasti currylla ja varovasti cayennepippurilla. Anna hautua hetken aikaa.
  4. Lusikoi täyte uunivuokaan nostettuihin paprikanpuolikkaisiin. Peitä pinta juustoilla ja paista täytetyt paprikat 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Katso myös: Paprikan kasvatus on mahdollista niin parvekkeella, kasvihuoneessa kuin puutarhassakin – lue ohje ja onnistu!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paprika taipuu joka makuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt paprikat

Ohhoijjaa

Ei löydy koko reseptiä ku mainoksia niin paljon.
Ei enää ikinä tälle sivustolle tarvetta tulla👍

Milla Kukkonen

Hei!
Katsotko ohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.
Yst. Milla / Kotiliesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.