Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetyt pikkuleivät

Pikkuleivät kuuluvat suomalaiseen kahvipöytään. Valmistat kerralla yksi iso taikina ja teet siitä useita erilaisia leivonnaisia. Nämä pikkuleivät täytetään kahvinmakuisella voikreemillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Pikkuleipätaikina:

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl maitoa

Pinnalle:

  • erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

1. Valmista annos pikkuleipätaikinaa ja kääri taikina kelmun sisään. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin verran.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja pehmennä käsien välissä. Kauli ohuiksi levyiksi kelmujen välissä. Poista pintakelmu ja paina keksit haluamasi muotoisella muotilla, esimerkiksi kuuskulmamuotilla ohuita keksejä. Nosta keksit lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille.

3. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Jäähdytä. Vatkaa kuorrutteen ainekset tasaiseksi kreemiksi. Jaa puolelle kekseistä täytettä ja nosta loput kansiksi. Kääntele lopuksi sokerissa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/18.

Lisää täytettyjä pikkuleipiä:

pekaani-marsalakeksit

Pekaani-marsalatäytekeksit

murosydämet

Murosydämet

Herrasväenleivät

Herrasväenleivät

Anna.fi: Suklaa-karpalowhoopiet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt pikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.