Täytetyt viiriäisenmunat Kaisa Liskin tapaan
Kaisa Liski: ”Pääsiäisen juhlinnassa muna on tärkeä, on uskovainen tai ei. Se kertoo uudelleen syntymisestä. Viiriäisenmunat valitsin, koska ne herättävät aina hilpeyttä: "Voi, kuinka pieni!”
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 20 viiriäisenmunaa
- 1 avokado
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
Sitruuna-aioli
- 1 kananmuna
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ sitruunan raastettu kuori
- ripaus suolaa
Lisäksi
- mustia seesaminsiemeniä
- baby- eli lehtipinaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Valmista ensin sitruuna-aioli. Nosta huoneenlämpöinen kanamuna valkosipulin kanssa korkealaitaiseen kulhoon. Aseta pohjalle sauvasekoitin. Valuta päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylös kulhon pohjalta. Seos muuttuu majoneesiksi. Mausta majoneesi sitruunamehulla ja sitruunan kuorella sekä suolalla. Kaavi seos pursotinpussiin ja nosta odottamaan kylmään.
2. Keitä viiriäisenmunia kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori varovasti. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita etikka, hunaja ja suola keskenään ja valuta avokadojen päälle.
3. Halkaise kananmunat ja pursota jokaisen pinnalle nokare sitruuna-aiolia. Nosta päälle avokadoa ja koristele seesaminsiemenillä. Nosta munat pinaatinlehdille tarjolle.
Ohje: Kaisa Liski
Lisää reseptejä: Guacamolemunat Keväiset uppomunat Ruoka.fi: Viiriäisen uppomuna
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täytetyt viiriäisenmunat Kaisa Liskin tapaan