Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetyt viiriäisenmunat Kaisa Liskin tapaan

Kaisa Liski: ”Pääsiäisen juhlinnassa muna on tärkeä, on uskovainen tai ei. Se kertoo uudelleen syntymisestä. Viiriäisenmunat valitsin, koska ne herättävät aina hilpeyttä: "Voi, kuinka pieni!”

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 20 viiriäisenmunaa
  • 1 avokado
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa

Sitruuna-aioli

  • 1 kananmuna
  • veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • mustia seesaminsiemeniä
  • baby- eli lehtipinaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Valmista ensin sitruuna-aioli. Nosta huoneenlämpöinen kanamuna valkosipulin kanssa korkealaitaiseen kulhoon. Aseta pohjalle sauvasekoitin. Valuta päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylös kulhon pohjalta. Seos muuttuu majoneesiksi. Mausta majoneesi sitruunamehulla ja sitruunan kuorella sekä suolalla. Kaavi seos pursotinpussiin ja nosta odottamaan kylmään.

2. Keitä viiriäisenmunia kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori varovasti. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita etikka, hunaja ja suola keskenään ja valuta avokadojen päälle.

3. Halkaise kananmunat ja pursota jokaisen pinnalle nokare sitruuna-aiolia. Nosta päälle avokadoa ja koristele seesaminsiemenillä. Nosta munat pinaatinlehdille tarjolle.

Ohje: Kaisa Liski

Lisää reseptejä: Guacamolemunat Keväiset uppomunat Ruoka.fi: Viiriäisen uppomuna


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt viiriäisenmunat Kaisa Liskin tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.