Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Terästetty hedelmäkakku

Viskillä terästettu kuivakakku on klas­sikko. Lorauta pul­lon jämät kakku­ taikinaan ja vaihda rusinat mieleiseksi hedelmiksi. Kuiva­kakku säilyy hyvin läpi pyhien, ja sen voi leipoa etukäteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Terästetty hedelmäkakku:

  • 250 g rusinoita
  • 8 rkl viskiä
  • 250 g voita
  • 2 dl muscavadosokeria
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 175 g hasselpähkinöitä rouhittuna
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

Terästetty hedelmäkakku leivotaan helposti näin:

1. Mittaa rusinat ja viski kulhoon, peitä kannella ja anna liota vähintään 4 tuntia tai yön yli.

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja lisää hiukan jauhoja estämään juoksettumista. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi joukkoon, sekoita varovasti nostellen. Lisää lopuksi rusinat liemineen, rouhitut pähkinät ja suklaa.

4. Paista 150 asteessa uunin alatasolla 1 1⁄2 tuntia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa, kumoa sitten lautaselle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Kuivakakkuja joulun kahvipöytään:


Kommentoi

Kommentoi juttua: Terästetty hedelmäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.