Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Terästetty hedelmäkakku

Viskillä terästettu kuivakakku on klas­sikko. Lorauta pul­lon jämät kakku­ taikinaan ja vaihda rusinat mieleiseksi hedelmiksi. Kuiva­kakku säilyy hyvin läpi pyhien, ja sen voi leipoa etukäteen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Terästetty hedelmäkakku:

250 g rusinoita
8 rkl viskiä
250 g voita
2 dl muscavadosokeria
1 1/2 dl sokeria
2 tl jauhettua inkivääriä
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
175 g hasselpähkinöitä rouhittuna
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

1. Mittaa rusinat ja viski kulhoon, peitä kannella ja anna liota vähintään 4 tuntia tai yön yli.

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja lisää hiukan jauhoja estämään juoksettumista. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi joukkoon, sekoita varovasti nostellen. Lisää lopuksi rusinat liemineen, rouhitut pähkinät ja suklaa.

4. Paista 150 asteessa uunin alatasolla 1 1⁄2 tuntia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa, kumoa sitten lautaselle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Kuivakakkuja joulun kahvipöytään:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Terästetty hedelmäkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X