Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Teriyaki-tofuvartaat

Teriyaki-tofuvartaat maistuvat herkuilta paahdetun ananassalsan kera tortillan välissä. Itse valmistettu teriyakikastike voittaa kaupan kastikkeet mennen tullen. Valmista sitä reilu satsi kerrallaan ja säilytä kylmässä muita ruokia varten. Teriyakikastike sopii myös maustekastikkeeksi ihan sellaisenaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tofu:

1 pkt (270 g) kovaa tofua
grillitikkuja
Mainos

TERIYAKIKASTIKE:

1 dl soijakastiketta
1/2 dl tummaa ruokosokeria
2 tl jauhettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
2 rkl seesamiöljyä
4 rkl Mirin-riisiviiniä
1/2 dl vettä
2 tl maissitärkkelystä

Valmistusohje

1. Laita tikut likoamaan kylmään veteen 30 minuutiksi.

2. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

3. Kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa isoiksi kuutioksi. Pujota 4–5 palaa tofua grillitikkuihin. Valele teriyakikastiketta tofuihin. Paista tai grillaa tikkuja miedolla lämmöllä kauttaaltaan. Valele kastikkeella grillauksen ajan ja laita loput kastikkeesta erikseen tarjolle.

4. Tarjoa tofuvartaita esimerkiksi tortillalettujen välissä. Tarjoa lisukkeena vielä salaattia, korianteria, kaurafraichea ja ananassalsaa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 16/17.

Kokeile myös näitä tofuruokia:

kookos-tofulaksa

Kookos-tofulaksa

voimasalaatti, cashewkastike ja hummus

Pähkinäinen voimasalaatti

saag paneer

Saag paneer

Ruoka.fi: Seesamitofua ja riisiä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Teriyaki-tofuvartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X