Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Teriyaki-tofuvartaat

Teriyaki-tofuvartaat saavat ihanan mun itse valmistetusta teriyaki-kastikkeesta. Valmista kastiketta reilu satsi kerrallaan ja säilytä kylmässä muitakin ruokia varten. Teriyaki-kastike sopii marinadiksi tai maustekastikkeeksi ihan sellaisenaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tofu:

  • 1 pkt (270 g) kovaa tofua
  • grillitikkuja

TERIYAKI-KASTIKE:

  • 1 dl soijakastiketta
  • ½ dl tummaa ruokosokeria
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä, puristettuna
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 4 rkl Mirin-riisiviiniä
  • ½ dl vettä
  • 2 tl maissitärkkelystä

Valmistusohje

Teriyaki-tofuvartaat valmistuvat grillissä näin:

1. Laita tikut likoamaan kylmään veteen 30 minuutiksi.

2. Valmista teriyaki-kastike. Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan. Teriyaki-kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

3. Kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa isoiksi kuutioksi. Pujota 4–5 palaa tofua grillitikkuihin. Valele teriyakikastiketta tofuihin. Paista tai grillaa tikkuja miedolla lämmöllä kauttaaltaan. Valele vartaita teriyaki-kastikkeella grillauksen ajan ja laita loput kastikkeesta erikseen tarjolle.

4. Tarjoa teriyaki-tofuvartaat esimerkiksi tortillalettujen välissä. Tarjoa lisukkeena vielä salaattia, korianteria, kaurafraichea ja ananassalsaa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 16/17.

Kokeile myös näitä tofuruokia:

kookos-tofulaksa

Kookos-tofulaksa

voimasalaatti, cashewkastike ja hummus

Pähkinäinen voimasalaatti

saag paneer

Saag paneer

Ruoka.fi: Seesamitofua ja riisiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Teriyaki-tofuvartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.