Teriyaki-tofuvartaat maistuvat herkuilta paahdetun ananassalsan kera tortillan välissä. Itse valmistettu teriyakikastike voittaa kaupan kastikkeet mennen tullen. Valmista sitä reilu satsi kerrallaan ja säilytä kylmässä muita ruokia varten. Teriyakikastike sopii myös maustekastikkeeksi ihan sellaisenaan.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Tofu:
1 pkt (270 g)kovaa tofua
grillitikkuja
Mainos
TERIYAKIKASTIKE:
1 dlsoijakastiketta
1/2 dltummaa ruokosokeria
2 tljauhettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
2 rklseesamiöljyä
4 rklMirin-riisiviiniä
1/2 dlvettä
2 tlmaissitärkkelystä
Valmistusohje
1. Laita tikut likoamaan kylmään veteen 30 minuutiksi.
2. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.
3. Kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa isoiksi kuutioksi. Pujota 4–5 palaa tofua grillitikkuihin. Valele teriyakikastiketta tofuihin. Paista tai grillaa tikkuja miedolla lämmöllä kauttaaltaan. Valele kastikkeella grillauksen ajan ja laita loput kastikkeesta erikseen tarjolle.
4. Tarjoa tofuvartaita esimerkiksi tortillalettujen välissä. Tarjoa lisukkeena vielä salaattia, korianteria, kaurafraichea ja ananassalsaa.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Teriyaki-tofuvartaat