
Teriyakikana
Teriyakikana valmistuu nopeasti vaikka arki-illan iloksi. Makeansuolainen kastike maustaa broilerin makoisaksi. Tarjoa lisänä riisiä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Teriyakikana
- 300-400 g broilerin maustamattomia rintafileitä
- 2 rkl rypsiöljyä
Teriyakikastike
- ½ dl soijakastiketta
- ½ dl riisiviinietikkaa
- 2 rkl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 tl maissitärkkelystä
Teriyakikana, pinnalle
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Teriyakikana tehdään helposti näin:
- Mittaa kastikkeen ainekset eli puoli desilitraa soijakastiketta, puoli desilitraa riisiviinietikkaa, kaksi ruokalusikallista tummaa ruokokidesokeria, yksi hienonnettu valkosipulinkynsi, yksi ruokalusikallinen raastettua inkivääriä ja yksi teelusikallinen maissitärkkelystä pieneen kattilaan. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes seos paksuuntuu. Siirrä syrjään odottamaan.
- Paahda yksi ruokalusikallinen seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla.
- Leikkaa 300-400 grammaa broilerin rintafileitä paloiksi.
- Kuumenna pannulla kaksi ruokalusikallista öljyä. Paista broilerit kypsiksi öljyssä pannulla. Lisää teriyakikastike pannulle, anna kiehahtaa ja pienennä lämpöä. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
- Lisää päälle paahdetut seesaminsiemenet. Tarjoa teriyakikana keitetyn riisin tai nuudeleiden ja vihannesten kera.
Lue myös: Teriyaki-tofuvartaat
Lue myös Anna.fi: Teriyaki-omenalohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Teriyakikana