Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Teriyakimarinoitu tofu (Tofu teriyaki)

Teriyakitofu hurmaa makean suolaisella maullaan. Muistathan, että rapean ja maukkaan tofun salaisuus piilee tofun kuivaamisessa. Kääräise tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja aseta painon alle noin puoleksi tunniksi. Näin sisällä oleva neste puristuu ulos ja tofu imee paremmin makuja itseensä.

Ainekset

Teriyakimarinoitu tofu

  • 300 g tofua
  • 5 rkl teriyakikastiketta tai
  • 2 rkl soijakastiketta ja 2 rkl miriniä
  • sakea tai valkoviiniä
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

Teriyakimarinoitu tofu tehdään helposti näin:

  1. Viipaloi tofu 8 osaan ja aseta viipaleet laakeaan astiaan. Kaada teriyakikastike tai viini maustama soijakastike päälle ja anna maustua 15 minuuttia.
  2. Kuumenna öljy pannulla, lisää tofuviipaleet ja paista ne kevyesti molemmin puolin. Siirrä levyltä ja nosta tarjolle.

Lue myös: Teriyaki-tofuvartaat

Lue myös Anna.fi/ruoka: Soijapala-kasvispaistos teriyakikastikkeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Teriyakimarinoitu tofu (Tofu teriyaki)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.