Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä kirsikkatomaatteja
Tästä helposta ruoasta tulee takuuvarmasti Blonditiinan kesäkeittiön vakioruoka. Se on kevyt ja maistuva herkku! Innoituksen reseptituunaukseen antoi austaralialainen ruokatoimittaja Donna Hay.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 2 lohimedaljonkia
- ½ dl teriyaki-maustekastiketta
Pikapikkelöidyt tomaatit
- 500 g kirsikka(luumu)tomaatteja
- ½ dl punaviini- tai balsamiviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 tl sormisuolaa
- ripaus mustapippuria
- 3 rkl silputtua basilikaa
Valmistusohje
- Pane lohimedaljongit marinoitumaan teriyaki-kastikkeeseen vähintäin pariksi tunniksi. Mikäli kala on jäistä, voit myös sulattaa sen maustekastikkeessa. Kala sulaa ja maustuu samalla.
- Savusta kalaa 18-20 minuuttia medaljonkien koosta riippuen.
- Tee pikapikkelöidyt tomaatit. Puolita tomaatit. Sekoita kastikeainekset keskenään ja lisää tomaattipuolikkaat kastikkeeseen. Anna maustua parikymmentä minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon silputtu basilika.
- Tarjoa lämmin savulohi pikapikkelöityjen tomaattien kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä kirsikkatomaatteja