Reseptit
yli 60 min
2
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä kirsikkatomaatteja

Tästä helposta ruoasta tulee takuuvarmasti Blonditiinan kesäkeittiön vakioruoka. Se on kevyt ja maistuva herkku! Innoituksen reseptituunaukseen antoi austaralialainen ruokatoimittaja Donna Hay.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 lohimedaljonkia
1/2 dl teriyaki-maustekastiketta
Mainos

Pikapikkelöidyt tomaatit

500 g kirsikka(luumu)tomaatteja
1/2 dl punaviini- tai balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl silputtua basilikaa

Valmistusohje

  1. Pane lohimedaljongit marinoitumaan teriyaki-kastikkeeseen vähintäin pariksi tunniksi. Mikäli kala on jäistä, voit myös sulattaa sen maustekastikkeessa. Kala sulaa ja maustuu samalla.
  2. Savusta kalaa 18-20 minuuttia medaljonkien koosta riippuen.
  3. Tee pikapikkelöidyt tomaatit. Puolita tomaatit. Sekoita kastikeainekset keskenään ja lisää tomaattipuolikkaat kastikkeeseen. Anna maustua parikymmentä minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon silputtu basilika.
  4. Tarjoa lämmin savulohi pikapikkelöityjen tomaattien kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä kirsikkatomaatteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X