Tertin kartanon yrttisokerikakku

Tertin kartanon yrttisokerikakku 

60
min
30-60 min
Tertin kartanon joulukakku saa makua Tertin yrttimaustesokerista. Pientä terästystä kakkuun antaa sitruslikööri tai triple sec -likööri.

Ainekset

250 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 dl Tertin yrttimaustesokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sitruslikööriä tai triple sec -likööriä

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Lisää likööri ja sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

2. Kaada taikina suurehkoon, huolellisesti voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla noin tunti.

Lisää jouluisia kakkureseptejä: 

Jouluinen vehnäskakku
Hedelmäkakku
Ruoka.fi: Jouluinen viikunakakku

27.10.2016
Kotiliesi toimitus
Sampo Korhonen/Otavamedia