Tertun joulukakku
- Kasvis
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 dl piimää
- 0.5 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1.5 tl kardemummaa
- 0.5 tl neilikkaa
- 4 dl ruisjauhoja
Kostutus
- noin 1 dl omenamehua
Väliin
- noin 2 dl karpalo- tai puolukkahilloa
Täyte ja kuorrutus
- 4 dl kuohukermaa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- vaniljasokeria
koristeeksi
- kokonaisia karpaloita tai puolukoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita mausteet ja kohotusaineet ruisjauhoihin.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula, piimä ja kuiva-aineseos. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin tunti. Kumoa kypsä kakku hieman jäähtyneenä.
4. Halkaise kakku. Kostuta omenamehulla. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kermavaahto rahkan joukkoon.
5. Täytä kakku karpalohillolla ja kermarahkalla. Nosta toinen kakkulevy päälle. Koristele joulukakku kermarahkalla ja marjoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tertun joulukakku