Tervagraavattu lohi
Tervagraavattu lohi saa oivallisen lisäaromin kotimaisesta tervasnapsista. Tilkka alkoholia tekee graavilohesta ihanan pehmeää.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Tervagraavattu lohi:
- noin 800 g tuoretta lohifileetä
- 2 rkl merisuolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl tervalikööriä
Valmistusohje
Tervagraavattu lohi valmistuu näin.
1. Nypi lohifileestä ruodot ja pyyhkäise kalan pinta talouspaperilla.
2. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja ripottele kalafileen päälle. Valuta likööri tasaisesti lohen päälle.
3. Kääri tervalohi voipaperipakettiin ja nosta vielä vahvaan pakastuspussiin. Anna lohen maustua painon alla noin 8 tuntia tai yön yli. Leikkaa tervagraavattu lohi tarjolle ohuina viipaleina.
Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jääkellarin lohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tervagraavattu lohi