Tervahovin erikoinen
Tervahovin erikoinen on porkkanakakun tyyppinen herkullinen leivonnainen. Ohje on saatu Kotilieden lukijalta, joka kommentoi sitä näin: "Olen saanut ohjeen ystävättäreltäni vuosia sitten ja aina kakku maistuu suussasulavan hyvältä!"
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Tervahovin erikoinen
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl porkkanaraastetta
- 1 dl öljyä
kuorrutus:
- 50 g sulatejuustoa (Koskenlaskija)
- 1.8 dl tomusokeria
- 30 g margariinia
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Tervahovin erikoinen leivotaan näin:
Tervahovin erikoinen on porkkanakakku. Tämä ohje on peräisin Kotilieden lukijalta, Pirjo Tuomiselta, joka on saanut reseptin aikoinaan ystävättäreltään.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää jauhot munavaahtoon ja lopuksi porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun pyöreään (läpimitta noin 22 cm) vuokaan.
- Paista 200 asteessa kypsäksi noin 40 minuuttia.
- Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrutus. Mittaa sulatejuusto, tomusokeri, margariini ja vaniljasokeri kattilaan ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa. Levitä kakun päälle nopeasti. Koristeeksi marsipaaniporkkanoita tai syötäviä kukkia esimerkiksi krassia tai kurkkuyrttiä.
Vinkki: Jos haluat runsaan kuorrutteen, tee päällysteen ohje kaksinkertaisena.
Kannattaa kokeilla myös porkkanakakun uutta trendikästä versiota, porkkanakakkukääretorttua.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Peltiporkkanakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tervahovin erikoinen