Reseptit
yli 60 min
20

Teryakimarinoitu paahtopaisti

Teryakimarinoitu paahtopaisti on näyttävää juhlatarjottavaa. Lihasta tulee maukas ja murea, kun se marinoidaan kahteen kertaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1,5 kg naudan sisäfileetä

Ensimmäinen marinadi

1 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
1 tl kuivattua valkosipulirouhetta
½ tl rouhittua mustapippuria

Toinen marinadi

½ dl makeaa soijakastiketta
2 rkl mirinkastiketta
1 rkl ruokokidesokeria
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua inkivääriä

Paistamiseen

öljyä

Pinnalle

seesaminsiemeniä
rucolasalaattia

Valmistusohje

1. Poista fileen pinnalta kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla. Sivele lihan pintaan ensin puolet öljystä. Sekoita mausteet keskenään. Hiero mausteseos lihan pintaan. Nosta liha vahvaan pakastuspussiin ja valuta mukaan loppu öljy. Anna lihan maustua jääkapissa vuorokausi.

2. Nosta filee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Ruskista filee kevyesti öljytyllä pannulla kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja paina paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.

3. Kypsennä paahtopaistia 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää noin 55–57 astetta. Nosta filee uunista ja anna vetäytyä folion alla hetki.

4. Sekoita toisen marinadin aineksia kulhossa, kunnes sokeri sulaa. Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi ja valuta marinadi päälle. Anna paahtopaistin marinoitua viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Ripottele tarjolle tuotaessa paahtopaistin pinnalle kevyesti paahdettuja seesaminsiemeniä ja rucolasalaattia.

Kokeile myös muita maukkaita paisteja:
Paahtopaisti
Marinoitu paahtopaisti
Ylikypsä naudanpaisti
Ruoka.fi: Paahtopaisti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Teryakimarinoitu paahtopaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X