Thaimaalainen kalakeitto
Thaimaalainen kalakeitto tehdään alusta alkaen itse. Osta kokonaisia ahvenia keittoa varten. Perkaa kalat itse tai pyydä kalakauppiasta tekemään se puolestasi. Keitä perkeistä mausteinen kalaliemi. Thaimaalaisesta keittiöstä tutut lime, chili ja inkivääri sopivat hyvin ahvenen kanssa samaan soppaan.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Thaimaalainen kalakeitto, liemi
1 1/2 kg
isoja kokonaisia ahvenia
1
sipuli
1
sitruunaruoho
8
kuivattua limetinlehteä
1 1/2 l
vettä
Lisäksi
1 rkl
soijakastiketta
2 tl
kalakastiketta
20 g:n pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
2-4 pientä
tulista chiliä
2
kevätsipulinvartta
2
porkkanaa
1/2
kiinankaali
2 rkl
rypsiöljyä
180 g
katkarapuja
1 ruukku
korianteria
1
limetin mehu
1/2-1 tl
suolaa
Keskustelu
Kommentoi juttua: Thaimaalainen kalakeitto