
Thaimaalainen kalakeitto
Thaimaalainen kalakeitto tehdään alusta alkaen itse. Osta kokonaisia ahvenia keittoa varten. Perkaa kalat itse tai pyydä kalakauppiasta tekemään se puolestasi. Keitä perkeistä mausteinen kalaliemi. Thaimaalaisesta keittiöstä tutut lime, chili ja inkivääri sopivat hyvin ahvenen kanssa samaan soppaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Thaimaalainen kalakeitto, liemi
- 1 ½ kg isoja kokonaisia ahvenia
- 1 sipuli
- 1 sitruunaruoho
- 8 kuivattua limetinlehteä
- 1 ½ l vettä
Lisäksi
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl kalakastiketta
- 20 g:n pala inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-4 pientä tulista chiliä
- 2 kevätsipulinvartta
- 2 porkkanaa
- ½ kiinankaali
- 2 rkl rypsiöljyä
- 180 g katkarapuja
- 1 ruukku korianteria
- 1 limetin mehu
- ½-1 tl suolaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Thaimaalainen kalakeitto