
Thaimarinoitu porkkanasalaatti
Thaimarinoitu porkkansalaatti tuo vaihtelua perinteiselle porkkanaraasteelle. Korianteri, maapähkinät ja limetti tuovat raastepöydän klassikoon aasialaista eksottiikkaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Thaimarinoitu porkkanasalaatti
- 500 g porkkanoita
- 100 g maapähkinöitä
- 1-2 munaa
marinadi:
- 1-2 rkl currytahnaa esim. Amoy tai Exotic
- 15 g tuoretta chiliä
- 2 (50 g) salottisipulia
- 1 limetin mehu
- 1-2 rkl kalakastiketta esim. Thai Fish Sauce
- 2 rkl sokeria
koristeluun:
- ½ ruukku tuoretta korianteria
Valmistusohje
Thaimarinoitu porkkanasalaatti tehdään helposti näin:
- Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Liota suikaleita jäävedessä 10 minuuttia. Valuta suikaleet huolellisesti. Paahda maapähkinät pannulla ja murskaa ne karkeaksi rouheeksi.
- Silppua chili ja salottisipuli. Purista limeteistä mehu. Sekoita currytahna, chili- ja sipulisilppu, limettimehu, kalakastike ja sokeri marinadiksi.
- Sekoita marinadiliemi porkkanasuikaleiden ja pähkinärouheen kanssa. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli.
- Keitä munia 8 minuuttia. Kuori ja silppua jäähtyneet munat ja sekoita munasilppu salaattiin. Koristele tuoreella korianterilla. Sekoita.
Katso myös: Porkkana hehkuu hyvää makua
Katso myös Anna.fi/ruoka: Sopiva salaatti joka makuun ja tilanteeseen: ruokaisa, raikas, yllättävä, kuuma, eksoottinen ja makea
Kommentoi
Kommentoi juttua: Thaimarinoitu porkkanasalaatti