Reseptit
yli 60 min
6

Tikkulohi

Lohipalat grillataan ja tarjoillaan helposti syötävinä tikkupaloina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileen keskiosaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua roseepippuria

Sitruunamarinadi

1 sitruunan raastettu kuori
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
1 1/2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

1/2 sitruuna
varrastikkuja
lehtipersiljaa

Valmistusohje

Valmistusaika 15 minuuttia + maustuminen

1. Sekoita ensin sitruunamarinadin ainekset. Leikkaa lohi tasakokoisiksi, suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Sivele sitruunamarinadi lohipalojen pintaan. Anna maustua peitettynä kylmässä vähintään pari tuntia.

2. Grillaa lohipaloja keskilämmöllä öljytyn parilan päällä 6–8 minuuttia käännellen. Grillaa puolikas sitruuna lohen kanssa.

3. Mausta lohet pinnalta suolalla ja roseepippurilla. Purista päälle sitruunan mehu. Pistele lohipaloihin varrastikut. Hienonna koristeeksi pinnalle lehtipersiljaa.

Lisää reseptejä:

Kala-kasvisvartaat
Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit
Ruoka.fi: 
Lohi-sitruunavartaat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tikkulohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X