Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tikkulohi

Tikkulohi maistuu kaikille. Lohipalat grillataan ja tarjoillaan helposti syötävinä tikkupaloina keitettyjen perunoiden tai lämpimän perunasalaatin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Tikkulohi

  • 600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileen keskiosaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua roseepippuria

Sitruunamarinadi

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • ½ sitruuna
  • varrastikkuja
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Tikkulohi valmistuu näin helposti ja nopeasti:

Valmistusaika 15 minuuttia + maustuminen

1. Sekoita ensin sitruunamarinadin ainekset. Leikkaa lohi tasakokoisiksi, suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Sivele sitruunamarinadi lohipalojen pintaan. Anna maustua peitettynä kylmässä vähintään pari tuntia.

2. Grillaa lohipaloja keskilämmöllä öljytyn parilan päällä 6–8 minuuttia käännellen. Grillaa puolikas sitruuna lohen kanssa.

3. Mausta lohet pinnalta suolalla ja roseepippurilla. Purista päälle sitruunan mehu. Pistele lohipaloihin varrastikut. Hienonna koristeeksi pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa tikkulohi esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai lämpimän peruna-sipulisalaatin kanssa.

Lisää reseptejä:

Kala-kasvisvartaat Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit Ruoka.fi: Lohi-sitruunavartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tikkulohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.