Tikkulohi
Tikkulohi maistuu kaikille. Lohipalat grillataan ja tarjoillaan helposti syötävinä tikkupaloina keitettyjen perunoiden tai lämpimän perunasalaatin kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Tikkulohi
- 600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileen keskiosaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua roseepippuria
Sitruunamarinadi
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
- 1 ½ rkl oliiviöljyä
Lisäksi
- ½ sitruuna
- varrastikkuja
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Tikkulohi valmistuu näin helposti ja nopeasti:
Valmistusaika 15 minuuttia + maustuminen
1. Sekoita ensin sitruunamarinadin ainekset. Leikkaa lohi tasakokoisiksi, suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Sivele sitruunamarinadi lohipalojen pintaan. Anna maustua peitettynä kylmässä vähintään pari tuntia.
2. Grillaa lohipaloja keskilämmöllä öljytyn parilan päällä 6–8 minuuttia käännellen. Grillaa puolikas sitruuna lohen kanssa.
3. Mausta lohet pinnalta suolalla ja roseepippurilla. Purista päälle sitruunan mehu. Pistele lohipaloihin varrastikut. Hienonna koristeeksi pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa tikkulohi esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai lämpimän peruna-sipulisalaatin kanssa.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tikkulohi