Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tillikurkut

Onko parempaa ja nostalgisempaa lisuketta kuin tillikurkut eli hölskykurkut. Ota tästä resepti ja tee perinteisesti lautasten välissä hölskytetyt, etikalla maustetut tillikurkut isoäidin tapaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

Tillikurkut:

  • avomaankurkkua tai kasvihuonekurkkua
  • suolaa
  • sokeria
  • etikkaa
  • tuoretta hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa kurkku hyvin ohuiksi viipaleiksi, vaikka juustohöylällä suoraan syvälle lautaselle.

2. Ripottele mausteeksi suolaa, ripaus sokeria, tilkka etikkaa ja runsaasti hienonnettua tilliä.

3. Laita toinen syvä lautanen päälle ja hölskyttele kurkkuja lautasten välissä, kunnes suola irrottaa kurkusta nestettä. Tarkista maku ja tarjoa viileänä perinteisten liha- ja kalaruokien kanssa.

Katso myös: Inkiväärillä maustetut kurkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tillikurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.