Mummonkurkut
Mummonkurkut on klassinen kesäherkku, joka sopii salaatteihin, lisukkeeksi ja ruisleivän päälle. Sopivan etikkainen maku tekee raikkaan klassikon.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Mummonkurkut
- 3 avomaankurkkua
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ dl tilliä
Valmistusohje
Mummonkurkut valmistuvat helposti näin:
1. Pese, kuori ja viipaloi kurkut ohuelti. Laita etikka, vesi, sokeri ja suola kannelliseen purkkiin. Hölskytä hetki, jotta sokeri sulaa. Lisää joukkoon kurkut ja hienonnettu tilli.
2. Anna maustua vähintään 30 minuuttia. Tarjoa mummonkurkut ruokien lisukkeena tai ruisleivän päällä.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/2017.
Vinkki: Pikkelöinti antaa särmää kasviksille. Kokeile esimerkiksi pikkelöityjä itämaisia kasviksia
Lue myös Anna.fi: Näin teet chilillä ja korianterilla maustetut kirpeät kurkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mummonkurkut