Tillipestokastike
Tillipestokastike syntyy omatekoisesta tillipestosta, joka sekoitetaan turkkilaiseen jogurttiin. Tarjoa tillipestokastike vaikkapa rapujen dippikastikkeena.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Tillipestokastike:
- 3 rkl kuorittuja manteleita
- runsas nippu tilliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl rypsiöljyä
- ½ dl parmesaanijuustoraastetta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
Valmistusohje
1. Nosta mantelit teholeikkuriin. Aja karkeaksi. Lisää joukkoon tilli, paloiteltu valkosipulinkynsi ja öljy. Aja tasaiseksi soseeksi.
2. Mausta pestokastike parmesaanilla, ripauksella suolaa ja rouhitulla mustapippuria.
3. Sekoita pestokastike jogurtin joukkoon. Anna maustua viileässä hetkisen ennen tarjoilua.
Kokeile myös muita maukkaita kastikkeita: Tilli-kermaviilikastike Tilliaioli Kuohkea pestokastike Ruoka.fi: Sitruuna-tillikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tillipestokastike