Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tillipestokastike

Tillipestokastike syntyy omatekoisesta tillipestosta, joka sekoitetaan turkkilaiseen jogurttiin. Tarjoa tillipestokastike vaikkapa rapujen dippikastikkeena.

Ainekset

Tillipestokastike:

  • 3 rkl kuorittuja manteleita
  • runsas nippu tilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 ½ dl turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

1. Nosta mantelit teholeikkuriin. Aja karkeaksi. Lisää joukkoon tilli, paloiteltu valkosipulinkynsi ja öljy. Aja tasaiseksi soseeksi.

2. Mausta pestokastike parmesaanilla, ripauksella suolaa ja rouhitulla mustapippuria.

3. Sekoita pestokastike jogurtin joukkoon. Anna maustua viileässä hetkisen ennen tarjoilua.

Kokeile myös muita maukkaita kastikkeita: Tilli-kermaviilikastike Tilliaioli Kuohkea pestokastike Ruoka.fi: Sitruuna-tillikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tillipestokastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.