Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Timjamiahvenet

Timjamiahvenet eli paistetut ahvenfileet ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Tämä ohje on peräsin ammattikalastaja Klaus Berglundilta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Timjamiahvenet

  • 500 g ahvenfileitä
  • 1-2 rkl voita paistamiseen
  • suolaa
  • timjamia

Valmistusohje

Timjamiahvenet kalastajan tapaan:

Timjamiahvenet eli paistetut ahvenfileet kalastaja Klaus Berglundin tapaan valmistetaan näin:

  1. Leikkaa ahvenet nahattomiksi fileiksi ja paista voissa valurautapannulla molemmin puolin kauniin kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla ja timjamilla.
  2. Tarjoa ahvenfileet suoraan pannusta valkosipulikastikkeen eli aiolin kanssa: sekoita kulhossa keltuainen ja 2-3 murskattua valkosipulinkynttä. Lisää sauva- tai sähkövatkaimella koko ajan vatkaten noin 1,5 dl rypsiöljyä aluksi vain tipoittain, kunnes kastike on paksua ja kiinteää kuin majoneesi.

Kaipaatko lisää vinkkejä ahvenfileiden valmistukseen? Kokeile kasvispedillä höyrytettyjä ahvenfileitä.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Timjamiahvenet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.