Timjamiahvenet
Timjamiahvenet eli paistetut ahvenfileet ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Tämä ohje on peräsin ammattikalastaja Klaus Berglundilta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Timjamiahvenet
- 500 g ahvenfileitä
- 1-2 rkl voita paistamiseen
- suolaa
- timjamia
Valmistusohje
Timjamiahvenet kalastajan tapaan:
Timjamiahvenet eli paistetut ahvenfileet kalastaja Klaus Berglundin tapaan valmistetaan näin:
- Leikkaa ahvenet nahattomiksi fileiksi ja paista voissa valurautapannulla molemmin puolin kauniin kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla ja timjamilla.
- Tarjoa ahvenfileet suoraan pannusta valkosipulikastikkeen eli aiolin kanssa: sekoita kulhossa keltuainen ja 2-3 murskattua valkosipulinkynttä. Lisää sauva- tai sähkövatkaimella koko ajan vatkaten noin 1,5 dl rypsiöljyä aluksi vain tipoittain, kunnes kastike on paksua ja kiinteää kuin majoneesi.
Kaipaatko lisää vinkkejä ahvenfileiden valmistukseen? Kokeile kasvispedillä höyrytettyjä ahvenfileitä.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Timjamiahvenet