Timjamimarinoidut oliivit
Timjamimarinoidut oliivit ovat ihana naposteluherkku tapas-pöytään. SItruuna, yrtit ja valkosipuli tuovat makuun hetkessä luonnetta.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Timjamimarinoidut oliivit
- 225-250 g mustia tai vihreitä oliiveja
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 2-3 suikaletta sitruunankuorta
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl tuoretta timjamia
- (chiliä)
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl vettä
- oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistusohje
Timjamimarinoidut oliivit tehdään helposti näin:
- Valitse kivellisiä oliiveja, sillä ne ovat usein vähemmän suolaisia kuin kivettömät. Valuta oliivit ja laita kannelliseen lasipurkkiin murskatun valkosipulin, laakerinlehden ja sitruunasta kuorittujen suikaleiden kanssa. Jauha mausteeksi mustapippuria pippurimyllystä ja lisää hienonnettua timjamia. Jos haluat voimakkamman maun, lisää hienonnettua chiliä. Sekoita joukkoon viinietikkaa ja saman verran vettä. Lisää öljyä niin paljon, että oliivit peittyvät. Sulje astia.
- Säilytä jääkaapissa ja syö viikon kuluessa.
Katso myös: Taateli-oliivitapenade
Katso myös Anna.fi/ruoka: Marinoidut oliivit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Timjamimarinoidut oliivit