Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Timjamimarinoidut oliivit

Timjamimarinoidut oliivit ovat ihana naposteluherkku tapas-pöytään. SItruuna, yrtit ja valkosipuli tuovat makuun hetkessä luonnetta.

Ainekset

Timjamimarinoidut oliivit

  • 225-250 g mustia tai vihreitä oliiveja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 2-3 suikaletta sitruunankuorta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • (chiliä)
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä

Valmistusohje

Timjamimarinoidut oliivit tehdään helposti näin:

  1. Valitse kivellisiä oliiveja, sillä ne ovat usein vähemmän suolaisia kuin kivettömät. Valuta oliivit ja laita kannelliseen lasipurkkiin murskatun valkosipulin, laakerinlehden ja sitruunasta kuorittujen suikaleiden kanssa. Jauha mausteeksi mustapippuria pippurimyllystä ja lisää hienonnettua timjamia. Jos haluat voimakkamman maun, lisää hienonnettua chiliä. Sekoita joukkoon viinietikkaa ja saman verran vettä. Lisää öljyä niin paljon, että oliivit peittyvät. Sulje astia.
  2. Säilytä jääkaapissa ja syö viikon kuluessa.

Katso myös: Taateli-oliivitapenade

Katso myös Anna.fi/ruoka: Marinoidut oliivit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Timjamimarinoidut oliivit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.