Timjamintuoksuinen lammaspata
Timjamilla maustettu lammaspata kypsyy mureaksi tomaattien sekä sipulien kera.
- Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg lampaanlihaa (esim paistia tai etuosaa)
- 1 rkl inkivääriä tai pala tuoretta inkivääriä
- 1 ruukullinen tuoretta timjamia
- 1 kg pieniä keltasipuleita
- 1 kg tomaattia tuoreena tai säilykkeenä
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl suolaa
- muutama mustapippuri
- rasvaa tai öljyä paistamiseen
Valmistusohje
- Kuumenna rasva ja kuullota jauhettu tai pilkottu tuore inkivääri ja osa timjamia paistinpannulla. Siirrä mausteet uunivuokaan tai -pataan.
- Ruskista kookkaiksi paloiksi kuutioitu liha, jotta lihassyyt sulkeutuvat. Siirrä ruskistuneet lihat uunipataan. Lisää kuoritut kelta- ja valkosipulit sekä tomaatit. Kalttaa tuoreet tomaatit eli kasta ne kiehuvaan veteen ja poista kuori.
- Mausta suolalla. Kokonaiset pippurit voit kietoa sideharsonyyttiin, niin ne on helppoa poistaa valmiista ruoasta. Laita pata uuniin 175 asteen lämpöön 2-3 tunniksi. Peitä pata kannella, mutta poista kansi noin 30 minuuttia ennen valmistumista, jotta pinta saa hyvän värin.
- Koristele valmis ruoka tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäkkeenä perunoita, papuja tai riisiä.
Tee lammaspataa kerralla reilusti, sillä sen maku paranee lämmitettäessä!
Katso myös: Karitsan patapaisti
Katso myös: Mausteinen possupata
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 6 parasta pataruokaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Timjamintuoksuinen lammaspata