Reseptit
yli 60 min

Timjamintuoksuinen lammaspata

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg lampaanlihaa (esim paistia tai etuosaa)
1 rkl inkivääriä tai pala tuoretta inkivääriä
1 ruukullinen tuoretta timjamia
1 kg pieniä keltasipuleita
1 kg tomaattia tuoreena tai säilykkeenä
4-6 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
muutama mustapippuri
rasvaa tai öljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Kuumenna rasva ja kuullota jauhettu tai pilkottu tuore inkivääri ja osa timjamia paistinpannulla. Siirrä mausteet uunivuokaan tai -pataan.
  2. Ruskista kookkaiksi paloiksi kuutioitu liha, jotta lihassyyt sulkeutuvat. Siirrä ruskistuneet lihat uunipataan. Lisää kuoritut kelta- ja valkosipulit sekä tomaatit. Kalttaa tuoreet tomaatit eli kasta ne kiehuvaan veteen ja poista kuori.
  3. Mausta suolalla. Kokonaiset pippurit voit kietoa sideharsonyyttiin, niin ne on helppoa poistaa valmiista ruoasta. Laita pata uuniin 175 asteen lämpöön 2-3 tunniksi. Peitä pata kannella, mutta poista kansi noin 30 minuuttia ennen valmistumista, jotta pinta saa hyvän värin.
  4. Koristele valmis ruoka tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäkkeenä perunoita, papuja tai riisiä.
  • Tee lammaspataa kerralla reilusti, sillä sen maku paranee lämmitettäessä.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Timjamintuoksuinen lammaspata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X