Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Timjamivoimuusi

Nosta perunamuusi uuteen ulottuvuuteen viimeistelemällä se timjamilla maustetulla voisulalla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Timjamivoimuusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • noin 3 dl (täys)maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 annos timjamivoita

Timjamivoi:

  • 75 g voita
  • 3 oksaa timjamia

Valmistusohje

1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

2. Kuumenna maito. Kaada perunoista keitinvesi pois. Soseuta perunat ja kaada sen verran kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta suolalla ja timjamivoilla.

Timjamivoi: 

1. Laita timjami ja voi kattilaan. Anna voin sulaa. Ota kattila liedeltä ja anna tasaantua noin minuutti.

2. Kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan siten, että vaalea osa jää kattilaan. Pidä lämpimänä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Timjamivoimuusi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.