Reseptit
4
Kiitos

Timjamivoimuusi

Nosta perunamuusi uuteen ulottuvuuteen viimeistelemällä se timjamilla maustetulla voisulalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Timjamivoimuusi

1 kg jauhoisia perunoita
noin 3 dl (täys)maitoa
1 tl suolaa
1 annos timjamivoita

Timjamivoi:

75 g voita
3 oksaa timjamia

Valmistusohje

1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

2. Kuumenna maito. Kaada perunoista keitinvesi pois. Soseuta perunat ja kaada sen verran kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta suolalla ja timjamivoilla.

Timjamivoi: 

1. Laita timjami ja voi kattilaan. Anna voin sulaa. Ota kattila liedeltä ja anna tasaantua noin minuutti.

2. Kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan siten, että vaalea osa jää kattilaan. Pidä lämpimänä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Timjamivoimuusi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X