Tiramisu
Reseptit
30-60 min
12
Kiitos

Tiramisu-jälkiruoka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g mascarponejuustoa
4 keltuaista
1,25-1,5 dl sokeria
4 valkuaista
2 dl vahvaa espressokahvia
noin 0,5 dl konjakkia (Monopol)
noin 200 g savoyard-keksiä
(tai ohut, kuiva sokerikakkulevy)
kaakaojauhetta

Keskustelu

Mascarponea ja valkuaisvaahtoa ei todellakaan kannata sekoittaa sähkövatkaimella. Juustoseoksesta tulee aivan löysää, eikä siitä voi tiramisua tehdä.

Teepä ensin valkuaisvaahto kuivassa astiassa, kaavi sivulle odottamaan vuoroaan. Sen saaminen vaahdoksi on herkkä asia. Sitten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi samassa vatkausastiassa – keltuaisvaahto ei ota nokkiinsa, jos aiemmin astiassa vatkattu vakuaisia – toisinpäin kuitenkin tulisi ongelmia. Eli voi käyttää sähkövatkainta, kunhan tekee oikeassa järjestyksessä ja tarpeetonta tiskiä välttäen!

Ihan surkea ohje. Meni ainekset roskikseen, kun ohjeessa työvaiheet ovat väärinpäin. Toivoin saavani tiramisun päiväkahville valmiiksi, jäi nyt tekemättä, koska tarvikkeiden täydellinen kuivaus (minkä valkuaisvaahto vaatii) vie aikaa, ja aikaa oli vain yhden tiramisun tekemiseen, ei tiskaukseen, kuivaukseen ja uuteen kierrokseen. Eipä pidä enää Kotilieden ohjeisiin luottaa yhtään.

Huippumaukas ja hyvä ohje, nopeakin vielä valmistaa!! Tykkäsin kovasti ja mieskin tykkäsi, kun synttäreilleen tein. Teen nyt uudestaan yhteisen juhlapäivämme kruunuksi

Vaiheet on väärät. Ensin tehtävä keltuaisvaahto, johon sekoitetaan mascarpone. Sitten nöstellaan kevyesti valkuaisvaahto joukkoon. Tällä Kotilieden ohjeella koko tiramisu meni roskiin.

Kommentoi juttua: Tiramisu-jälkiruoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X