Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tiramisu lotuskekseistä

Tiramisu lotuskekseistä belgialaisen Svenin ohjeella on täydellinen päätös illalliselle. Perinteinen italialainen tiramisu saa tällä ohjeella uuden vivahteen belgialaisesta makumaailmasta. Kokeile ja hurmaannu!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Tiramisu lotuskekseistä

  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl amarettoa
  • 500 g mascarponea
  • 250 g lotuskeksejä
  • 1 kuppi vahvaa kahvia

Valmistusohje

Tiramisu lotuskekseistä valmistuu helposti näin:

  1. Erottele kananmunista keltuaiset ja vatkaa niiden joukkoon sokeri, kunnes seos vaahtoaa. Sekoita joukkoon myös mascarpone ja kaksi ruokalusikallista amarettoa.
  2. Vatkaa munavalkuaiset erillisessä kulhossa. Lisää ne sitten mascarponeseokseen varovasti sekoittaen, ettei valkuaiset menetä kuohkeuttaan.
  3. Sekoita kuppiin tummaa kahvia yksi ruokalusikallinen amarettoa.
  4. Kasta keksejä vuorotellen kahviin nopeasti niin, ettei keksi ehdi kostua täysin. Täytä vuoan pohja kostutetuilla kekseillä. Levitä kerros mascarponeseosta keksien päälle. Laita vuorotellen kerros keksejä ja mascarponea kunnes vuoka on täysi. Jätä 2-3 keksiä tiramisun koristeluun.
  5. Tiramisu maistuu parhaalta, kun sen antaa tekeytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.
  6. Raasta viimeiset lotuskeksit tiramisun päälle juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Kokeile myös maailman parasta tiramisua Henri Alénin reseptillä

Lue myös Anna.fi: Pikkujoulujen parhaat jälkiruoat: 12 x helppo pikkujouluherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiramisu lotuskekseistä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.