Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tiramisu-malja

Tiramisu on italialainen jälkiruoka, jossa maistuvat vahvaan kahviin kostutetut keksit, mantelilikööri sekä täyteläinen mascarponejuusto. Tämä tiramisu kootaan näyttävästi annosmaljoihin ja koristellaan suklaalastuin.

Ainekset

Tiramisu-maljat:

  • 2 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g mascarponejuustoa tai vaniljatuorejuustoa

Mausteliemi:

  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 2 rkl konjakkia tai mantelilikööriä
  • Tiramisu-sormikeksejä tai unelmatorttupaloja

pinnalle:

  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ½ dl suklaaraastetta

Valmistusohje

Tiramisu-malja tehdään helposti näin:

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja mascarpone-juusto.

2. Sekoita kahvi ja alkoholi. Kasta keksit tai unelmatorttupalat seokseen ja kokoa kahvikupposen kanssa tarjottava jälkiruoka lasiin tai pieneen annosmaljaan, asettele kerroksittain keksipaloja ja lusikoi väliin juustoseosta.

3. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja korista annos suklaalastuilla.

tiramisu-maljat
Italialaisista jälkiruuista kuuluisin on tiramisu, kekseistä ja mascarponejuustosta kasattu aterian huipennus. Kuva: Jorma Marstio

Katso myös: Kahvi viettelee leivonnaisissa – 3 ihanaa ohjetta

Anna.fi/ruoka: Suklaatiramisu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiramisu-malja

Huoh

Tää ohje on kyllä sieltä syvimmästä persreiästä. Tuolla ohjeella ei saa kun lirumaista vaahtoa aikaseksi vaikka vatkaa kun hullu mulkkua. Toisia ohjeita kun kattoo vatkataan valkuaiset ja keltuaiset erikseen. En tiedä kuka cp vammanen harjoittelija näitä ohjeita kirjoittaa.

Vastaa käyttäjälle HuohPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.