
Tofu-, leipäjuusto- tai pähkinävokki
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
vaihtoehtoisesti:
- 300 g tofua tai
- 200 g leipäjuustoa tai
- 150 g cashew-pähkinöitä
Lisäksi:
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- pala tuoretta inkivääriä
- 3 kevätsipulia
- 2 porkkanaa
- 1 punainen paprika
- 300 g parsakaalia
- 300 g kiinankaalia
- 1-2 rkl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1-2 tl sokeria
- ½ tl vastarouhittua pippurisekoitusta
Valmistusohje
- Puhdista ja suikaloi kasvikset, viipaloi tofu tai leipäjuusto tai paahda kevyesti pähkinät.
- Kuullota pilkottua valkosipulia ja inkivääriä öljyssä pannulla, lisää tofu tai juustoviipaleet ja kypsennä kevyesti. Siirrä odottamaan.
- Pane kasvikset öljyttyyn pannuun kypsymisjärjestyksessä ja sekoittele muutama minuutti.
- Lisää vesi sekä mausteet ja peitä kannella minuutiksi.
- Lisää tofu tai juusto tai pähkinät ja tarjoa tumman riisin tai nuudelien kanssa.
- Vinkki. Voit käyttää myös pakastettua vihannessekoitusta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tofu-, leipäjuusto- tai pähkinävokki