Reseptit

Tofu-lohipata

Ainekset

  • 4 perunaa tai
  • 1 bataatti
  • pala retikkaa
  • 2 porkkanaa
  • pala tuoretta lohta
  • 300 g tofua
  • dashilientä tai kala- tai kasvisfondia
  • 4-8 siitakesientä

Valmistusohje

Tofu-lohipata
  1. Paloittele kuoritut perunat tai bataatti, retikka ja porkkanat ja lisää ne kiehuvaan veteen. Paloittele kookkaat siitakesienet tai lisää muutama pieni minisiitake kokonaisena. Lisää mausteeksi japanilaista dashijauhetta tai kala- tai kasvisfondia tai näiden asemesta ripaus suolaa ja pippuria.
  2. Suikaloi pesty purjo tai kevätsipuli. Poista kalasta ruodot ja leikkaa lohi kuutioiksi. Viipaloi tai kuutioi tofu. Lisää kiehuvaan liemeen kalakuutiot. Pienennä lämpöä, sillä kala kypsyy muutamassa minuutissa ja hajoaa, jos liemi kiehuu voimakkaasti. Tofun voit lisätä yhdessä kalan kanssa, jolloin tofu imee itseensä keiton makua.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tofu-lohipata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.