Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Töhnämuna

Töhnämuna on pääsiäisen hittiherkku. Suklaamunat täytetään herkullisella mangososeella säväytetyllä valkosuklaamoussella ja nautitaan lusikallinen kerrallaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Töhnämuna

  • 8 suklaamunaa

Töhnämuna täyte, valkosuklaamousse

  • 2 dl kuohukermaa
  • 75 g valkosuklaata
  • 1 ½ dl mangososetta

Valmistusohje

Töhnämuna tehdään helposti näin:

1. Kiehauta kattilassa 2 desilitraa  kuohukermaa. Nosta kattila pois levyltä. Lisää kuohukerman joukkoon 75 grammaa paloiteltua valkosuklaata. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

2. Kaada seos jäähtymään kulhoon ja peitä kelmulla. Anna seoksen jäähtyä vähintään 3 tuntia tai yön yli viileässä.

3. Vatkaa valkosuklaakerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon 1 1/2 desilitraa mangososetta. Sekoita tahnaa kevyesti.

4. Leikkaa suklaamunista pienellä terävällä veitsellä lakki varovasti viilaten pois.

5. Täytä töhnämuna valkosuklaamoussella ja tarjoa pääsiäisen makeana herkkuna.

Vinkki! Lisää halutessasi valkosuklaamoussen joukkoon yhden passiohedelmän sisus.

Lue myös: Tässä ovat pääsiäisen parhaat jälkiruoat

Lue myös Anna.fi: Helppo kerrosherkku mangosta, passiohedelmästä ja granaattiomenasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Töhnämuna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.