
Töhnämuna
Töhnämuna on pääsiäisen hittiherkku. Suklaamunat täytetään herkullisella mangososeella säväytetyllä valkosuklaamoussella ja nautitaan lusikallinen kerrallaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Munaton
Ainekset
Töhnämuna
- 8 suklaamunaa
Töhnämuna täyte, valkosuklaamousse
- 2 dl kuohukermaa
- 75 g valkosuklaata
- 1 ½ dl mangososetta
Valmistusohje
Töhnämuna tehdään helposti näin:
1. Kiehauta kattilassa 2 desilitraa kuohukermaa. Nosta kattila pois levyltä. Lisää kuohukerman joukkoon 75 grammaa paloiteltua valkosuklaata. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
2. Kaada seos jäähtymään kulhoon ja peitä kelmulla. Anna seoksen jäähtyä vähintään 3 tuntia tai yön yli viileässä.
3. Vatkaa valkosuklaakerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon 1 1/2 desilitraa mangososetta. Sekoita tahnaa kevyesti.
4. Leikkaa suklaamunista pienellä terävällä veitsellä lakki varovasti viilaten pois.
5. Täytä töhnämuna valkosuklaamoussella ja tarjoa pääsiäisen makeana herkkuna.
Vinkki! Lisää halutessasi valkosuklaamoussen joukkoon yhden passiohedelmän sisus.
Lue myös: Tässä ovat pääsiäisen parhaat jälkiruoat
Lue myös Anna.fi: Helppo kerrosherkku mangosta, passiohedelmästä ja granaattiomenasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Töhnämuna