
Tomaatti-linssikeitto
Tomaatti-linssikeitto on edullinen ja maistuva arkiohje, jota on helppo varioida oman maun mukaan. Juurekset tuovat keittoon makua ja ruokaisuutta. Linssieistä saa halvalla hyvää ruokaa. Tämä keitto on maustettu inkiväärillä, garam masalalla ja kookosmaidolla, mutta voit vaihtaa mausteet yrtteihin ja tehdä välimerellisen keiton.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tomaatti-linssikeitto
- 500 g porkkanoita, lanttua ja/tai palsternakkaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl garam masala -mausteseosta
- 1 ½ tl suolaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 ½ l vettä tai suolatonta kasvislientä
- 4 dl punaisia linssejä
- 250 g kookosmaitoa
Valmistusohje
Tomaatti-linssikeitto tehdään helposti näin:
- Pese ja pilko puoli kiloa juureksia, niitä ei tarvitse kuoria. Hienonna kaksi sipulia ja kaksi valkosipulinkynttä.
- Kuullota isossa kattilassa juurespaloja ja sipuleita kuumassa öljyssä viisi minuuttia. Lisää kaksi ruokalusikallista garam masalaa ja puolitoista teelusikallista suolaa. Jatka kuullotusta vielä pari minuuttia.
- Lisää 400 grammaa tomaattimurskaa ja puolitoista litraa nestettä esim. vettä tai suolatonta kasvislientä. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
- Lisää neljä desilitraa linssejä ja 250 grammaa kookosmaitoa. Anna kiehua noin 25 minuuttia.
- Jos tomaatti-linssikeitto tuntuu liian paksulta makuusi, lisää nestettä. Halutessasi voit lisätä keittoon yrttejä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2022.
Lue myös: Kuivatut pavut sopivat myös herkkävatsaiselle – näin käsittelet ja keität pavut oikein
Lue myös Anna.fi: Linssikeitto viidellä tavalla – loihdi lisämakua itämaisilla mausteilla tai pehmeyttä jogurttilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-linssikeitto