Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-ricottajuustopiirakka

Tomaatti-ricottajuustopiirakka valmistuu nopeasti. Lado valmiin pohjan päälle vain juusto, tomaatit ja yrtit.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja

  • 1 pkt (380 g) pyöreä piirakkataikina

Täyte

  • 2 pkt (à 250 g) ricottajuustoa
  • ½ (luomu)sitruunankuori ja mehu
  • ½–1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl lehtipersiljaa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 rkl ruohosipulia

Päälle

  • 2–3 tomaattia erivärisiä ja mallisia kirsikkatomaatteja
  • lehtipersiljaa
  • basilikaa
  • ruohosipulia
  • oliiviöljyä
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tomaatti-ricottajuustopiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata piirakkapohja ohjeen mukaan.

2. Painele sulanut piirakkapohja piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Peitä foliolla ja täytä kuivatuilla herneillä.

3. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia niin, että pohja on täysin kypsää. Ota folio ja herneet pois ja jäähdytä.

4. Notkista ricottajuusto ja lisää sitruunankuori ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit. Lisää jäähtyneen pohjan päälle. Laita kylmään odottamaan.

5. Pese tomaatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä tomaatit juuston päälle ja koristele yrteillä.

6. Juuri ennen tarjollepanoa valuta päälle oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria.

Vinkki: Piirakan päälle sopii myös keitetty vihreä parsa.

Lisää reseptejä:

Pinaatti-ricottapiiraat Tomaatti-mozzarellapiirakka Ruoka.fi: Purjo-tomaatti-juustopiiras


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-ricottajuustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.