
Tomaatti-ricottajuustopiirakka
Tomaatti-ricottajuustopiirakka valmistuu nopeasti. Lado valmiin pohjan päälle vain juusto, tomaatit ja yrtit.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja
- 1 pkt (380 g) pyöreä piirakkataikina
Täyte
- 2 pkt (à 250 g) ricottajuustoa
- ½ (luomu)sitruunankuori ja mehu
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl lehtipersiljaa
- 1 rkl basilikaa
- 1 rkl ruohosipulia
Päälle
- 2–3 tomaattia erivärisiä ja mallisia kirsikkatomaatteja
- lehtipersiljaa
- basilikaa
- ruohosipulia
- oliiviöljyä
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Tomaatti-ricottajuustopiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sulata piirakkapohja ohjeen mukaan.
2. Painele sulanut piirakkapohja piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Peitä foliolla ja täytä kuivatuilla herneillä.
3. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia niin, että pohja on täysin kypsää. Ota folio ja herneet pois ja jäähdytä.
4. Notkista ricottajuusto ja lisää sitruunankuori ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit. Lisää jäähtyneen pohjan päälle. Laita kylmään odottamaan.
5. Pese tomaatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä tomaatit juuston päälle ja koristele yrteillä.
6. Juuri ennen tarjollepanoa valuta päälle oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria.
Vinkki: Piirakan päälle sopii myös keitetty vihreä parsa.
Lisää reseptejä:
Pinaatti-ricottapiiraat Tomaatti-mozzarellapiirakka Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-ricottajuustopiirakka