Tomaatti-valkosipulilevite
Tomaatti-valkosipulilevite höystää patongin tai tuoreen leivän. Se sopii myös tapasleipien levitteeksi. Lue tästä vinkit ja tee herkulliset leivät.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
tomaatti-valkosipulilevite
- 1 kpl tomaatti
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- ½ dl oliiviöljyä
- mustapippurirouhetta
- (ripaus suolaa)
Valmistusohje
Tomaatti-valkosipulilevite valmistuu näin helposti:
- Tomaatti-valkosipulilevite tehdään kypsästä tomaatista, tällöin tomaatin kuori irtoaa helposti. Tee ensin ristiviilto tomaattiin. Kalttaa sen jälkeen tomaatti eli kasta se hetkeksi kiehuvaan veteen, kuori ja poista kanta.
- Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita tomaatista ja valkosipulista tehosekoittimella sosetta, lisää oliiviöljyä, pippuria ja ripaus suolaa.
- Tomaatti-valkosipulilevite maistuu esimerkiksi patongin tai rapeakuorisen maalaisleivän päällä. Sivele leipäviipaleet kevyesti levitteellä nauti sellaisenaan tai päällystä mieleseksi tapas-leiväksi.
Ideoita tapas-leipiin:
- Levitä leipien päälle henkäyksenohuita espanjalaisen kuivatun vuoristokinkun viipaleita tai
- espanjalaista manchego-juustoa ja muutama oliivi tai
- tortillaa eli anjoviksen maustaman perunamunakkaan viipaleita ja ohut viipale maukasta makkaraa tai
- katkarapusalaattia, keitetyn kananmunanpuolikas ja cocktailtikulla purjeeksi jättikatkaravun pyrstö tai
- mini Bocadillos eli pienet itse leivotut patongit juustolla täytettyinä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ihanat, merelliset tapakset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-valkosipulilevite