Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-valkosipulilevite

Tomaatti-valkosipulilevite höystää patongin tai tuoreen leivän. Se sopii myös tapasleipien levitteeksi. Lue tästä vinkit ja tee herkulliset leivät.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

tomaatti-valkosipulilevite

  • 1 kpl tomaatti
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • mustapippurirouhetta
  • (ripaus suolaa)

Valmistusohje

Tomaatti-valkosipulilevite valmistuu näin helposti:

  1. Tomaatti-valkosipulilevite tehdään kypsästä tomaatista, tällöin tomaatin kuori irtoaa helposti. Tee ensin ristiviilto tomaattiin. Kalttaa sen jälkeen tomaatti eli kasta se hetkeksi kiehuvaan veteen, kuori ja poista kanta.
  2. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita tomaatista ja valkosipulista tehosekoittimella sosetta, lisää oliiviöljyä, pippuria ja ripaus suolaa.
  3. Tomaatti-valkosipulilevite maistuu esimerkiksi patongin tai rapeakuorisen maalaisleivän päällä. Sivele leipäviipaleet kevyesti levitteellä nauti sellaisenaan tai  päällystä mieleseksi tapas-leiväksi.
Tomaatti-valkosipulilevite, tomaattiin ristiviillot
Tomaatin kalttaaminen: Viillä tomaattiin ristiviilto, laita sen jälkeen tomaatti noin minuutiksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatti reikäkauhalla vedestä ja kuori se. Kuori irtoaa helposti. Kuva: Norman Ojanen

Ideoita tapas-leipiin:

  • Levitä leipien päälle henkäyksenohuita espanjalaisen kuivatun vuoristokinkun viipaleita tai
  • espanjalaista manchego-juustoa ja muutama oliivi tai
  • tortillaa eli anjoviksen maustaman perunamunakkaan viipaleita ja ohut viipale maukasta makkaraa tai
  • katkarapusalaattia, keitetyn kananmunanpuolikas ja cocktailtikulla purjeeksi jättikatkaravun pyrstö tai
  • mini Bocadillos eli pienet itse leivotut patongit juustolla täytettyinä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ihanat, merelliset tapakset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-valkosipulilevite

Sinun täytyy kommentoidaksesi.