Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Tomaattifocaccia

Focaccia on pellillä valmistettava italialainen leipä, josta riittää isollekin joukolle. Tässä reseptissä leipä saa makua aurinkokuivatuista tomaateissa. Kylmään nesteeseen tehty leipä kohotetaan jääkaapissa yön yli. Näin leipä saadaan vastapaistettuna pöytään.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

tomaattifocaccia:

5 dl Kylmää vettä
7-9 dl hiivaleipäjauhoja
25 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl oliiviöljyä
150 g aurinkokuivattua tomaattia
noin 2 dl vehnäjauhoja
rosmariinia
sormisuolaa
(Maldon)
Mainos

Valmistusohje

1. Liota hiiva kylmään veteen. Lisää joukkoon hiivaleipäjauhot ja anna kohota tunnin ajan. Silppua aurinkokuivatut tomaatit saksilla.

2. Lisää muut ainekset ja alusta taikinaa voimallisesti kymmenisen minuuttia joko käsin tai sähkövatkaimella. Anna taikinan kohotajääkaapissa seuraavaan aamuun.

3 Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota puolisen tuntia huoneenlämmössä. Voitele leivän pinta öljyllä. Ripottele pinnalle rosmariininneulasia ja sormisuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Rosmariini-focaccia

tomaattifocaccia

Focaccia saa lisämakua aurinkokuivatuista tomaateissa, jotka jo leivontavaiheessa piilotetaan taikinaan suloisiksi sattumiksi. Kuva: Sampo Korhonen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tomaattifocaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X