Tomaattikastike keitetylle kielelle
Tomaattikastike keitetylle kielelle on peräisin Raili Kuusjärven ruokaohjekokoelmasta Ainolan reseptejä. Jean Sibeliuksen puolisolla, Aino Sibeliuksella oli kasvihuone, "tomaattihuone", jonka sadosta hän oli kovin ylpeä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Tomaattikastike keitetylle kielelle
- 3 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 viipale sipulia
- 1 pala selleriä
- 6 dl lihalientä
- 2 dl säilöttyä tomaattia tai 5-6 tuoretta
- tuoretta persiljaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Tomaattikastike keitetylle kielelle tehdään näin:
Tomaattikastike keitetylle kielelle voidaan tehdä tuoreista tai säilötyistä tomaateista. Ainolan alkuperäisohjeessa käytettiin tuoreita tomaatteja.
- Pane voi kattilaan ja keitä siinä sipuli, lisää jauhot ja keitä muutama minuutti. Pane sekaan tomaatti ja lihaliemi sekä mausteet ja keitä hiljalleen puoli tuntia tai kunnes tomaatti on pehmeää. Lisää halutessasi suolaa ja pippuria.
- Tarjoa keitetyn kielen kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kirpeä kielileike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaattikastike keitetylle kielelle