Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattipizza

Huikean hyvä tomaattipizza päällystetään itse tehdyllä tomaattikastikkeella, erivärisillä ja -kokoisilla tomaateilla, mozzareilla ja tuoreilla yrteillä.

Ainekset

Taikina

  • 1.5 dl lämmintä vettä
  • 15 g tuorehiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
  • ripaus hienoa merisuolaa
  • noin 3 ½ dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Kastike

  • ½ annos perustomaattikastiketta

Täyte

  • noin 500 g erikokoisia ja -värisiä tomaatteja
  • 1 prk (150 g) tuoretta mozzarellajuustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 nippu tuoretta minttua ja basilikaa

Valmistusohje

Ohjeella valmistat 1 uunipellillisen tai 3 pyöreää pizzaa.

1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile yhdeksi isoksi tai pienemmiksi taikinapalloiksi.

2. Anna pizzataikinoiden kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Valmista tomaattikastike ohjeen mukaan.

3. Levitä pizzapohjille ohuelti tomaattikastiketta. Viipaloi päälle tomaatteja ja leikkaa muutama viipale tuoremozzarellaa.

4. Paista tomaattipizzaa 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koon mukaan. Pirskota tulikuuman tomaattipizzan päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle hienonnettuja yrttejä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattipizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.