Tomaattipizza
Huikean hyvä tomaattipizza päällystetään itse tehdyllä tomaattikastikkeella, erivärisillä ja -kokoisilla tomaateilla, mozzareilla ja tuoreilla yrteillä.
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Taikina
- 1.5 dl lämmintä vettä
- 15 g tuorehiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
- ripaus hienoa merisuolaa
- noin 3 ½ dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
Kastike
- ½ annos perustomaattikastiketta
Täyte
- noin 500 g erikokoisia ja -värisiä tomaatteja
- 1 prk (150 g) tuoretta mozzarellajuustoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 nippu tuoretta minttua ja basilikaa
Valmistusohje
Ohjeella valmistat 1 uunipellillisen tai 3 pyöreää pizzaa.
1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile yhdeksi isoksi tai pienemmiksi taikinapalloiksi.
2. Anna pizzataikinoiden kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Valmista tomaattikastike ohjeen mukaan.
3. Levitä pizzapohjille ohuelti tomaattikastiketta. Viipaloi päälle tomaatteja ja leikkaa muutama viipale tuoremozzarellaa.
4. Paista tomaattipizzaa 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koon mukaan. Pirskota tulikuuman tomaattipizzan päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle hienonnettuja yrttejä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaattipizza