Reseptit
yli 60 min

Tomaattipizza

Huikean hyvä tomaattipizza päällystetään itse tehdyllä tomaattikastikkeella, erivärisillä ja -kokoisilla tomaateilla, mozzareilla ja tuoreilla yrteillä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

1.5 dl lämmintä vettä
15 g tuorehiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
ripaus hienoa merisuolaa
noin 3 ½ dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Kastike

½ annos perustomaattikastiketta

Täyte

noin 500 g erikokoisia ja -värisiä tomaatteja
1 prk (150 g) tuoretta mozzarellajuustoa
2 rkl oliiviöljyä
1 nippu tuoretta minttua ja basilikaa

Valmistusohje

Ohjeella valmistat 1 uunipellillisen tai 3 pyöreää pizzaa.

1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile yhdeksi isoksi tai pienemmiksi taikinapalloiksi.

2. Anna pizzataikinoiden kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Valmista tomaattikastike ohjeen mukaan.

3. Levitä pizzapohjille ohuelti tomaattikastiketta. Viipaloi päälle tomaatteja ja leikkaa muutama viipale tuoremozzarellaa.

4. Paista tomaattipizzaa 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koon mukaan. Pirskota tulikuuman tomaattipizzan päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle hienonnettuja yrttejä.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tomaattipizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X