Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tonnikalapihvit

Helpot tonnikalapihvit valmistuvat säilyketonnikalasta, kananmunista ja kourallisesta keittiön perusraaka-aineita. Tässä helposti muunneltava resepti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tonnikalapihvit

  • 300 g tonnikalaa öljyssä
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl korppujauhoja tai kaurahiutaleita
  • 1 dl ruokakermaa
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Paistaminen

  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Tonnikalapihvit tehdään helposti näin:

  1. Ota kaksi tölkkiä tonnikalaa öljyssä. Valuta tonnikalasta öljy ja kaada kala kulhoon.
  2. Murenna tonnikalan rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon kaksi kananmunaa, puoli desilitraa korppujauhoja, desilitra ruokakermaa, puoli desilitraa hienonnettua tilliä, puoli teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallinen mustapippuria.
  3. Muotoile massasta pihvejä ja paista öljyssä molemmin puolin rapeiksi. 

Tarjoa tonnikalapihvit haluamasi lisukkeen, kuten perunamuusin ja raikkaan salaatin kera.

Lue myös: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta

Lue myös Anna.fi: 4 x kalaruoka – nappaa herkulliset ja helpot reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tonnikalapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.