Tonnikalasalaatti
Tonnikalasalaatti maistuu kevyenä lounaana tai vaikkapa koululaisen välipalana. Kasvisennakkoluuloisen mielestä salaatista pitää näkyä, mitä se sisältää. Tästä värikkäästä salaatista löytää jokainen lautaselleen mieleisiään makuja.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Tonnikalasalaatti
- 1 tlk tonnikalapaloja
- 2 dl pähkinöitä (esim. cashew)
- 1 ps (150 g) retiisejä
- 1 paprika
- ½ kurkkua
- lohko melonia
- rucolasalaattia
kastike:
- 1 tlk ruokajogurttia tai kermaviiliä
- 0.5 dl tuoretta yrttiä, esim. oreganoa tai ruohosipulia
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
- Tonnikalasalaatti valmistuu helposti näin. Tee ensin salaatille kastike. Sekoita kastikkeen ainekset.
- Huuhdo ja paloittele kasvikset.
- Asettele kasvikset, tonnikalapalat ja pähkinät erillisiksi keoiksi vadille salaatinlehtien päälle. Aineksista jokainen voi koota makunsa mukaisen tonnikalasalaatin.
Katso myös: Tonnikala-pastasalaatti
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Tonnikala-pastapaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tonnikalasalaatti