Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tonnikalasalaatti

Tonnikalasalaatti maistuu kevyenä lounaana tai vaikkapa koululaisen välipalana. Kasvisennakkoluuloisen mielestä salaatista pitää näkyä, mitä se sisältää. Tästä värikkäästä salaatista löytää jokainen lautaselleen mieleisiään makuja.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tonnikalasalaatti

  • 1 tlk tonnikalapaloja
  • 2 dl pähkinöitä (esim. cashew)
  • 1 ps (150 g) retiisejä
  • 1 paprika
  • ½ kurkkua
  • lohko melonia
  • rucolasalaattia

kastike:

  • 1 tlk ruokajogurttia tai kermaviiliä
  • 0.5 dl tuoretta yrttiä, esim. oreganoa tai ruohosipulia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

  1. Tonnikalasalaatti valmistuu helposti näin. Tee ensin salaatille kastike. Sekoita kastikkeen ainekset.
  2. Huuhdo ja paloittele kasvikset.
  3. Asettele kasvikset, tonnikalapalat ja pähkinät erillisiksi keoiksi vadille salaatinlehtien päälle. Aineksista jokainen voi koota makunsa mukaisen tonnikalasalaatin.

Katso myös: Tonnikala-pastasalaatti

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Tonnikala-pastapaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tonnikalasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.